Spaargids.be vergeleek de offertes van 6 autoverzekeraars voor de omniumverzekering van een Peugeot 308, en dat voor een bestuurder of eigenaar van 35 jaar, zonder schadeverleden. De vergelijking toont enorme regionale verschillen.

De Antwerpenaar betaalt met 1.169 euro veruit de hoogste autopremie. Voor een Bruggeling met een Peugeot 308 (en een identiek bestuurdersprofiel) ligt de kostprijs liefst 190 euro lager. In de steden liggen de autopremies hoger dan in kleinere, landelijke gemeenten.

Volgens verzekeringsfederatie Assuralia zijn die verschillen te verklaren. 'De maatschappijen passen hun autopremies aan naargelang het risicoprofiel van een gemeente', zegt woordvoerder Wauthier Robyns.

Spaargids.be vergeleek de offertes van 6 autoverzekeraars voor de omniumverzekering van een Peugeot 308, en dat voor een bestuurder of eigenaar van 35 jaar, zonder schadeverleden. De vergelijking toont enorme regionale verschillen.De Antwerpenaar betaalt met 1.169 euro veruit de hoogste autopremie. Voor een Bruggeling met een Peugeot 308 (en een identiek bestuurdersprofiel) ligt de kostprijs liefst 190 euro lager. In de steden liggen de autopremies hoger dan in kleinere, landelijke gemeenten.Volgens verzekeringsfederatie Assuralia zijn die verschillen te verklaren. 'De maatschappijen passen hun autopremies aan naargelang het risicoprofiel van een gemeente', zegt woordvoerder Wauthier Robyns.