Doe navraag bij omwonenden

Vraag vooreerst na bij de omwonenden in de straat waar de schade zich voordeed of ze iets hebben vastgesteld.

Mogelijk heeft één van hen de nummerplaat kunnen noteren van de chauffeur die de aanrijding veroorzaakte. Zit je in je wagen op het moment dat er iemand tegen rijdt, schrijf dan onmiddellijk zijn nummerplaat op.

Ga naar de politie

Doe sowieso aangifte van de feiten bij de politie of het parket en leg klacht neer tegen onbekenden. Heb je een nummerplaat van de dader, geef die dan door. Je hebt het recht om een kopie te krijgen van de klacht die je neerlegt. Vraag die ook op.

Wordt de dader uiteindelijk gevonden, dan kan je een vergoeding van hem en zijn verzekeraar vragen. De kansen dat dat gebeurt zijn echter onzeker. De dader riskeert bovendien strafrechtelijk te worden vervolgd en veroordeeld.

Kijk je verzekering na

Heb je een omnium verzekering, dan kan je aan je verzekeraar vragen je schade te vergoeden.

Hou er wel rekening mee dat er een vrijstelling kan zijn. Heb je alleen een BA-verzekering dan komt die niet tussen. Deze verzekering vergoedt namelijk alleen de schade die je aan anderen toebrengt en niet je eigen schade.

Doe aangifte bij het GMWF

Je kan ook aangifte doen bij het Gemeenschappelijk Motorwaarborgfonds. Enkel de lichamelijke schade die je lijdt komt voor vergoeding door dit fonds in aanmerking. De schade aan je wagen kan je niet verhalen op het fonds. Je kan online een dossier bij het fonds indienen. (JR)

Vraag vooreerst na bij de omwonenden in de straat waar de schade zich voordeed of ze iets hebben vastgesteld. Doe sowieso aangifte van de feiten bij de politie of het parket en leg klacht neer tegen onbekenden. Heb je een nummerplaat van de dader, geef die dan door. Je hebt het recht om een kopie te krijgen van de klacht die je neerlegt. Vraag die ook op. Wordt de dader uiteindelijk gevonden, dan kan je een vergoeding van hem en zijn verzekeraar vragen. De kansen dat dat gebeurt zijn echter onzeker. De dader riskeert bovendien strafrechtelijk te worden vervolgd en veroordeeld. Heb je een omnium verzekering, dan kan je aan je verzekeraar vragen je schade te vergoeden. Je kan ook aangifte doen bij het Gemeenschappelijk Motorwaarborgfonds. Enkel de lichamelijke schade die je lijdt komt voor vergoeding door dit fonds in aanmerking. De schade aan je wagen kan je niet verhalen op het fonds. Je kan online een dossier bij het fonds indienen. (JR)