Met TRIP worden de kosten van terreuraanslagen verdeeld tussen de deelnemende verzekeraars op basis van hun marktaandeel. De vzw werd opgericht ter uitvoering van de wet van 1 april 2007 en beschikt op jaarbasis over een pot van 1,2 miljard euro.

Het Comité voor Schadeafwikkeling heeft op 19 mei de aanslagen van 22 maart als terrorisme erkent. Dat betekent dat de verzekeraars toen de toelating hebben gekregen om de procedure voor schadeloosstelling op te starten. Tot nu toe is er al voor 168 miljoen euro aan schade aangegeven. (Belga/NS)

Met TRIP worden de kosten van terreuraanslagen verdeeld tussen de deelnemende verzekeraars op basis van hun marktaandeel. De vzw werd opgericht ter uitvoering van de wet van 1 april 2007 en beschikt op jaarbasis over een pot van 1,2 miljard euro.Het Comité voor Schadeafwikkeling heeft op 19 mei de aanslagen van 22 maart als terrorisme erkent. Dat betekent dat de verzekeraars toen de toelating hebben gekregen om de procedure voor schadeloosstelling op te starten. Tot nu toe is er al voor 168 miljoen euro aan schade aangegeven. (Belga/NS)