Ilse De Witte

In de rente op spaarboekjes zit, op enkele uitzonderingen na, nog maar weinig beweging. Maar de rente op spaarverzekeringen zit wel in de lift. Verschillende verzekeraars hebben de gegarandeerde rente al verhoogd, kondigen een verhoging aan of overwegen het.

Myrte De Decker

Deze zomer trekken weer heel wat Belgen met vakantie naar het buitenland. Sommigen combineren dat met hun baan: ze werken op hun vakantieplek ook nog voor hun werkgever. Uit een rondvraag van de verzekeraar Europe Assistance blijkt dat 18 procent van de Belgen al zo'n workation heeft gedaan. Wat zijn de regels?

Uit het magazine

Steeds meer mensen snorren op een e-step of een monowiel door de straten. Ook het aantal ongevallen stijgt. Maar anders dan in Nederland is een verzekering voor een elektrische step bij ons niet verplicht. "Er bestaan opties voor wie zich toch wil verzekeren", stelt Peter Wiels van Assuralia.

Elektrische wagens houden nieuwe risico's in waarmee bedrijven die hun vloot willen elektrificeren rekening moeten houden, zeggen Erik Blankaerts en Luc Kegeleers, specialisten in respectievelijk auto- en brandverzekeringen bij de verzekeringsmakelaar Vanbreda Risk & Benefits. Er dreigt ook een 'vergeten' aansprakelijkheidsrisico.

De drie stormen van vorige week - Dudley, Eunice en Franklin - zullen naar schatting voor zo'n half miljard euro schade hebben aangericht. Dat verklaarde Dirk Vanderschrick vrijdag, topman van de verzekeringspoot van Belfius, 'op basis van eigen inschattingen'. De stormen zijn daarmee bij de duurste van de afgelopen jaren.