Wie de grens overtrekt en daar medische hulp nodig heeft, heeft een Europese ziekteverzekeringskaart (EZVK) nodig om recht te hebben op de terugbetaling van het ziekenfonds.

De kaart is alleen bruikbaar als je tijdelijk in het buitenland vertoeft en dus niet voor een permanent verblijf. De reden van je verblijf (vakantie, studies, werk) speelt dan weer geen rol. De Europese verzekeringskaart geldt in Australië, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Letland, Litouwen, Liechtenstein, Luxemburg, Macedonië , Malta, Noorwegen, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en Zweden.

De kaart is persoonsgebonden. Ze kan dus niet worden doorgegeven. Elk lid van de familie moet dus een kaart hebben.De kaart geldt niet voor een geplande verzorging in het buitenland. Hiervoor heb je een ander formulier nodig.De kaart kan gratis worden afgehaald bij het ziekenfonds. Ze is maximaal twee jaar geldig. In dringende situaties kan het ziekenfonds de kaart per fax of e-mail versturen naar het land waar u verblijft. (Belga)

Wie de grens overtrekt en daar medische hulp nodig heeft, heeft een Europese ziekteverzekeringskaart (EZVK) nodig om recht te hebben op de terugbetaling van het ziekenfonds.De kaart is alleen bruikbaar als je tijdelijk in het buitenland vertoeft en dus niet voor een permanent verblijf. De reden van je verblijf (vakantie, studies, werk) speelt dan weer geen rol. De Europese verzekeringskaart geldt in Australië, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Letland, Litouwen, Liechtenstein, Luxemburg, Macedonië , Malta, Noorwegen, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en Zweden. De kaart is persoonsgebonden. Ze kan dus niet worden doorgegeven. Elk lid van de familie moet dus een kaart hebben.De kaart geldt niet voor een geplande verzorging in het buitenland. Hiervoor heb je een ander formulier nodig.De kaart kan gratis worden afgehaald bij het ziekenfonds. Ze is maximaal twee jaar geldig. In dringende situaties kan het ziekenfonds de kaart per fax of e-mail versturen naar het land waar u verblijft. (Belga)