Reclame via telefoon of via de post; in het vakjargon spreekt men van 'direct marketing'. Bedrijven en organisaties telefoneren u op of sturen u brieven om u bepaalde producten of diensten voor te stellen of om u een speciale aanbieding te doen. Het kan zowel gaan om bedrijven waar u gekend bent als klant omdat u er ooit iets gekocht hebt, maar ook om bedrijven waar u nog nooit contact mee heb gehad. Als u niet langer reclame op naam wenst te ontvangen van geen enkel bedrijf dat lid is van de BDMA (Belgian Direct Marketing association), dan kunt u zich gratis inschrijven op de zogenaamde Robinson-lijst.

Er zijn twee lijsten; de Robinson Mail-lijst als u niet langer reclame op naam per post wenst te ontvangen en de Robinson Phone-lijst als u niet langer commerciële aanbiedingen per telefoon wilt krijgen. U kunt dit doen via de website www.robinson.be. Inschrijven is ook mogelijk door een brief te sturen naar volgend adres: Robinson-lijst, Belgian Direct Marketing Association, Noordkustlaan 1, 1702 Groot-Bijgaarden. U moet uw naam, adres, telefoon-, gsm-nummer of e-mailadres opgeven. Toch zijn er gevallen mogelijk waarin u reclameaanbiedingen kunt blijven ontvangen.

Indien het bedrijf geen lid is van de Belgian Direct Marketing Association, dan kan ze u nog steeds reclame sturen of opbellen. Indien u klant bent van een bedrijf, dan mag dit bedrijf u steeds contacteren, ook al staat u op de Robinson-lijst. Ook bedrijven die opereren vanuit het buitenland zijn niet gehouden tot de namen die op de Robinsonlijst staan. Om van al deze bedrijven geen reclame meer te ontvangen, moet u hen hiertoe uitdrukkelijk verzoeken.

Johan Steenackers

Reclame via telefoon of via de post; in het vakjargon spreekt men van 'direct marketing'. Bedrijven en organisaties telefoneren u op of sturen u brieven om u bepaalde producten of diensten voor te stellen of om u een speciale aanbieding te doen. Het kan zowel gaan om bedrijven waar u gekend bent als klant omdat u er ooit iets gekocht hebt, maar ook om bedrijven waar u nog nooit contact mee heb gehad. Als u niet langer reclame op naam wenst te ontvangen van geen enkel bedrijf dat lid is van de BDMA (Belgian Direct Marketing association), dan kunt u zich gratis inschrijven op de zogenaamde Robinson-lijst. Er zijn twee lijsten; de Robinson Mail-lijst als u niet langer reclame op naam per post wenst te ontvangen en de Robinson Phone-lijst als u niet langer commerciële aanbiedingen per telefoon wilt krijgen. U kunt dit doen via de website www.robinson.be. Inschrijven is ook mogelijk door een brief te sturen naar volgend adres: Robinson-lijst, Belgian Direct Marketing Association, Noordkustlaan 1, 1702 Groot-Bijgaarden. U moet uw naam, adres, telefoon-, gsm-nummer of e-mailadres opgeven. Toch zijn er gevallen mogelijk waarin u reclameaanbiedingen kunt blijven ontvangen. Indien het bedrijf geen lid is van de Belgian Direct Marketing Association, dan kan ze u nog steeds reclame sturen of opbellen. Indien u klant bent van een bedrijf, dan mag dit bedrijf u steeds contacteren, ook al staat u op de Robinson-lijst. Ook bedrijven die opereren vanuit het buitenland zijn niet gehouden tot de namen die op de Robinsonlijst staan. Om van al deze bedrijven geen reclame meer te ontvangen, moet u hen hiertoe uitdrukkelijk verzoeken.Johan Steenackers