Juli was de eerste maand na de lockdown in Spanje. De grenzen van de tweede toeristische bestemming wereldwijd gingen ook opnieuw open. Toerisme is dan ook een belangrijke pijler van de Spaanse economie.

Uit cijfers die vorige week gepubliceerd werden, blijkt dat de hotelsector een terugval met 73,4 procent moest slikken tegenover vorig jaar.

In vergelijking met juni dit jaar was er wel een vervijfvoudiging van het aantal reservaties in de toeristische sector (appartementen, campings, vakantiehuizen ...).

Juli was de eerste maand na de lockdown in Spanje. De grenzen van de tweede toeristische bestemming wereldwijd gingen ook opnieuw open. Toerisme is dan ook een belangrijke pijler van de Spaanse economie. Uit cijfers die vorige week gepubliceerd werden, blijkt dat de hotelsector een terugval met 73,4 procent moest slikken tegenover vorig jaar. In vergelijking met juni dit jaar was er wel een vervijfvoudiging van het aantal reservaties in de toeristische sector (appartementen, campings, vakantiehuizen ...).