De wet schrijft een aantal minimumvoorwaarden voor aan de familiale verzekering, aldus Assuralia. De dekking van de gasten tijdens hun tijdelijk verblijf in het gezin is daar echter niet bij. Toch bieden heel wat maatschappijen ze aan in hun basisdekking. Wie zekerheid wil, doet er niettemin goed aan om dit even na te vragen.

Worden de gasten daadwerkelijk gedekt door de verzekering, dan heeft dit wel enkele gevolgen. In dat geval worden uw gasten en uw gezinsleden onderling namelijk niet langer beschouwd worden als derden. Dit betekent dat als iemand uit uw gezin schade berokkent aan uw tijdelijke gast dit niet standaard wordt gedekt. De verzekeringspolis komt in dat geval alleen tussenbeide als de polis uitdrukkelijk stelt dat uw gezinsleden en uw tijdelijke gasten onderling wel als derden gezien kunnen worden. Nog dit: iemand die gewoon op bezoek komt zonder te overnachten, is geen 'verblijver'. Hij of zij wordt dan ook niet gedekt door uw familiale polis. (Belga)

De wet schrijft een aantal minimumvoorwaarden voor aan de familiale verzekering, aldus Assuralia. De dekking van de gasten tijdens hun tijdelijk verblijf in het gezin is daar echter niet bij. Toch bieden heel wat maatschappijen ze aan in hun basisdekking. Wie zekerheid wil, doet er niettemin goed aan om dit even na te vragen.Worden de gasten daadwerkelijk gedekt door de verzekering, dan heeft dit wel enkele gevolgen. In dat geval worden uw gasten en uw gezinsleden onderling namelijk niet langer beschouwd worden als derden. Dit betekent dat als iemand uit uw gezin schade berokkent aan uw tijdelijke gast dit niet standaard wordt gedekt. De verzekeringspolis komt in dat geval alleen tussenbeide als de polis uitdrukkelijk stelt dat uw gezinsleden en uw tijdelijke gasten onderling wel als derden gezien kunnen worden. Nog dit: iemand die gewoon op bezoek komt zonder te overnachten, is geen 'verblijver'. Hij of zij wordt dan ook niet gedekt door uw familiale polis. (Belga)