Tesla heeft 1,5 miljard dollar geïnvesteerd in de virtuele munt bitcoin, zo blijkt maandag uit een document aan de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Het bedrijf van Elon Musk gaat de munt ook accepteren als betaalmiddel voor de aankoop van een elektrische wagen. Na het nieuws schoot de bitcoin fors hoger, tot een nieuwe recordkoers van 42.595 dollar.

Tesla deed de aankondiging in een update van zijn investeringsbeleid aan de SEC. Het bedrijf wil zijn liquide middelen diversifiëren en wil meer flexibiliteit. Musk had enkele dagen geleden nog zijn profiel op Twitter vervangen door het woord #bitcoin. Hij tweette vorige week ook over de cryptomunt Dogecoin, die meteen daarna bijna 50 procent in waarde steeg.

Critici waarschuwden beleggers al dat de virtuele munten erg volatiel zijn en een nieuwe 'zeepbel' vormen. Ze kunnen bovendien gebruikt worden voor illegale transacties zoals witwassen. Maar het feit dat steeds meer grote namen erin beleggen, en de 'munten' zelfs aanvaarden als betaalmiddel, stuurt de koers nog verder te hoogte in. Analisten sluiten niet uit dat de bitcoin verder zal stijgen tot 45.000 dollar.

Tesla heeft 1,5 miljard dollar geïnvesteerd in de virtuele munt bitcoin, zo blijkt maandag uit een document aan de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Het bedrijf van Elon Musk gaat de munt ook accepteren als betaalmiddel voor de aankoop van een elektrische wagen. Na het nieuws schoot de bitcoin fors hoger, tot een nieuwe recordkoers van 42.595 dollar.Tesla deed de aankondiging in een update van zijn investeringsbeleid aan de SEC. Het bedrijf wil zijn liquide middelen diversifiëren en wil meer flexibiliteit. Musk had enkele dagen geleden nog zijn profiel op Twitter vervangen door het woord #bitcoin. Hij tweette vorige week ook over de cryptomunt Dogecoin, die meteen daarna bijna 50 procent in waarde steeg.Critici waarschuwden beleggers al dat de virtuele munten erg volatiel zijn en een nieuwe 'zeepbel' vormen. Ze kunnen bovendien gebruikt worden voor illegale transacties zoals witwassen. Maar het feit dat steeds meer grote namen erin beleggen, en de 'munten' zelfs aanvaarden als betaalmiddel, stuurt de koers nog verder te hoogte in. Analisten sluiten niet uit dat de bitcoin verder zal stijgen tot 45.000 dollar.