Online shoppen heeft heel wat voordelen: je hoeft er de deur niet voor uit, en bovendien kan je makkelijk de prijzen tussen de verschillende webshops vergelijken. Er bestaan zelfs websites die dat voor jou doen. Bekende namen zijn Vergelijk.be, Kieskeurig.be en Kelkoo.be. Zij houden zelfs rekening met de verzendkosten.

Maar zijn deze vergelijkers wel betrouwbaar? Wij gingen alvast op zoek naar enkele boeken, dvd's en elektronicaspullen via deze prijsvergelijkers. Ze toonden allemaal het aanbod van een heleboel webwinkels. We stelden vast dat de laagste prijzen soms tot 20 procent kunnen verschillen tussen de vergelijkers.

Wat moet je hieruit onthouden?

Vergelijken is eens te meer de boodschap. Gebruik dus meerdere prijsvergelijkers om de prijzen in verschillende winkels te checken. Vertrouw echter niet alleen op deze hulpmiddelen, maar ga ook zelf op zoek in een paar individuele webshops. Zo konden wij soms nog lagere prijzen vinden.

Melding bij prijsdaling

Blijft de prijs voor je favoriete artikel toch wat aan de hoge kant? In dat geval kan je de hulp van het onlangs gelanceerde Prijzenvolger.com inschakelen. Die volgt voor jou de prijsevolutie bij onder andere Bol.com, Zalando, Coolblue en Media Markt. In de toekomst zal Prijzenvolger.com ook direct de prijzen tussen verschillende winkels kunnen vergelijken.

Hoe werkt het?

Plak de url van de productpagina van een specifieke webwinkel in het invulveldje, en je krijgt meteen de prijshistoriek te zien. Maar vooral handig is dat je een alarm kan instellen, zodat je verwittigd wordt wanneer de prijs in de toekomst tot of onder een bepaalde grens zakt. Een voordeel van de getoonde prijsgegevens uit het verleden is dat je meteen kan nagaan of de verlaagde prijs wel echt de laagste is.

Yellowbag.com laat je zelfs de prijsevolutie van producten in eender welke webshop volgen, maar houdt geen gegevens over het verleden bij. De nieuwste versie van deze website of app zoekt enerzijds de laagste prijs op internet, en geeft je eveneens een melding van zodra een lagere prijs bereikt wordt.

Online shoppen heeft heel wat voordelen: je hoeft er de deur niet voor uit, en bovendien kan je makkelijk de prijzen tussen de verschillende webshops vergelijken. Er bestaan zelfs websites die dat voor jou doen. Bekende namen zijn Vergelijk.be, Kieskeurig.be en Kelkoo.be. Zij houden zelfs rekening met de verzendkosten. Maar zijn deze vergelijkers wel betrouwbaar? Wij gingen alvast op zoek naar enkele boeken, dvd's en elektronicaspullen via deze prijsvergelijkers. Ze toonden allemaal het aanbod van een heleboel webwinkels. We stelden vast dat de laagste prijzen soms tot 20 procent kunnen verschillen tussen de vergelijkers. Vergelijken is eens te meer de boodschap. Gebruik dus meerdere prijsvergelijkers om de prijzen in verschillende winkels te checken. Vertrouw echter niet alleen op deze hulpmiddelen, maar ga ook zelf op zoek in een paar individuele webshops. Zo konden wij soms nog lagere prijzen vinden. Blijft de prijs voor je favoriete artikel toch wat aan de hoge kant? In dat geval kan je de hulp van het onlangs gelanceerde Prijzenvolger.com inschakelen. Die volgt voor jou de prijsevolutie bij onder andere Bol.com, Zalando, Coolblue en Media Markt. In de toekomst zal Prijzenvolger.com ook direct de prijzen tussen verschillende winkels kunnen vergelijken. Plak de url van de productpagina van een specifieke webwinkel in het invulveldje, en je krijgt meteen de prijshistoriek te zien. Maar vooral handig is dat je een alarm kan instellen, zodat je verwittigd wordt wanneer de prijs in de toekomst tot of onder een bepaalde grens zakt. Een voordeel van de getoonde prijsgegevens uit het verleden is dat je meteen kan nagaan of de verlaagde prijs wel echt de laagste is. Yellowbag.com laat je zelfs de prijsevolutie van producten in eender welke webshop volgen, maar houdt geen gegevens over het verleden bij. De nieuwste versie van deze website of app zoekt enerzijds de laagste prijs op internet, en geeft je eveneens een melding van zodra een lagere prijs bereikt wordt.