Boek voldoende op voorhand

Het merendeel van de reizigers heeft zijn reis minstens een maand op voorhand volledig uitgestippeld. Daarom raadt het vergelijkingsplatform Happycar bestuurders aan zo snel mogelijk een autoverhuursite te bezoeken. Volgens de site is twee weken voor vertrek het absolute minimum om een wagen te boeken. Snelle beslissers kunnen op die manier enkele euro's besparen. "Bovendien is er dan ook meer keuze", klinkt het.

Huren aan een luchthaven

De luchthaven is de ideale locatie om autoverhuurders tegen elkaar uit te spelen. Die locatie herbergt veel autoverhuurbedrijven die zo veel mogelijk klanten willen bedienen. "Reizigers kunnen 5 euro per dag besparen", verduidelijkt het vergelijkingsplatform.

Huur een wagen in Brussel of Antwerpen

Voor wie een wagen in België wil huren, kan een bezoekje aan Antwerpen of Brussel een slok op de borrel schelen. Cijfers van Happycar tonen aan dat de goedkoopste huurwagens te huur zijn aan de luchthaven van Zaventem (11 euro per dag).

Het is bovendien bij de meeste verhuurders mogelijk tegen een meerprijs de auto in het centrum of treinstation op te halen. Die varieert echter per verhuurder en het model van de auto. Antwerpen is de tweede goedkoopste stad om een auto te huren, dat kan vanaf 13 euro per dag.

Huur een wagen in Parijs

In Frankrijk huur je het best een wagen in de hoofdstad, in het bijzonder aan de luchthaven Charles-de-Gaulle. Je kunt aan de luchthaven al een wagen huren vanaf 10 euro per dag. Het prijsverschil met het centrum loopt op tot 11 euro per dag.

Breng de wagen op tijd terug

Happycar drukt huurders op het hart dat ze rekening moeten houden met de duurtijd van het contract. Huurcontracten voor wagens worden doorgaans afgesloten per 24 uur. Dat betekent dat wanneer je een wagen ophaalt om 14 uur, die de volgende dag uiterlijk om 14 uur terug moet zijn bij de autoverhuurder. Wie zijn wagen 's anderdaags om bijvoorbeeld om 16 uur terugbrengt, moet 2 volledige dagen betalen. Datzelfde principe geldt voor langere huurtermijnen.

Neem eigen navigatie mee

Autoverhuurders vragen meestal een dagelijkse bijdrage als je een navigatiesysteem wenst in je wagen. En dat kan het prijskaartje van een huurwagen gevoelig opdrijven. Happycar benadrukt dat er voldoende navigatie-apps bestaan voor smartphones. "De meeste daarvan bieden de keuze om kaarten offline te instaleren. Vergeet echter niet de telefoonoplader mee te nemen, want die applicaties vragen veel van uw batterij", verduidelijkt het verhuurdersplatform.

Huur een auto voor een langere periode

Hoe langer je een wagen huurt, hoe lager de dagprijs. Zo kan het bijvoorbeeld goedkoper zijn een auto voor drie in plaats van twee dagen te huren. Al moet je wel rekening houden met de dagelijkse kosten van de wagen.

Wagen huren zeer goedkoop in zuiderse landen

In Spanje, Italië en Portugal zijn huurwagens het goedkoopst. In de Portugese stad Faro kan je bijvoorbeeld een wagen huren vanaf 4 euro per dag. Ook in Alicante aan de Spaanse Costa zijn er autoverhuurders die wagen verhuren tegen 4 euro per dag. In Italië zijn er huurauto's in Rome en Pisa voor dezelfde prijs beschikbaar, in Catania is het mogelijk vanaf 8 euro een auto te huren.

Het merendeel van de reizigers heeft zijn reis minstens een maand op voorhand volledig uitgestippeld. Daarom raadt het vergelijkingsplatform Happycar bestuurders aan zo snel mogelijk een autoverhuursite te bezoeken. Volgens de site is twee weken voor vertrek het absolute minimum om een wagen te boeken. Snelle beslissers kunnen op die manier enkele euro's besparen. "Bovendien is er dan ook meer keuze", klinkt het. De luchthaven is de ideale locatie om autoverhuurders tegen elkaar uit te spelen. Die locatie herbergt veel autoverhuurbedrijven die zo veel mogelijk klanten willen bedienen. "Reizigers kunnen 5 euro per dag besparen", verduidelijkt het vergelijkingsplatform. Voor wie een wagen in België wil huren, kan een bezoekje aan Antwerpen of Brussel een slok op de borrel schelen. Cijfers van Happycar tonen aan dat de goedkoopste huurwagens te huur zijn aan de luchthaven van Zaventem (11 euro per dag). Het is bovendien bij de meeste verhuurders mogelijk tegen een meerprijs de auto in het centrum of treinstation op te halen. Die varieert echter per verhuurder en het model van de auto. Antwerpen is de tweede goedkoopste stad om een auto te huren, dat kan vanaf 13 euro per dag.In Frankrijk huur je het best een wagen in de hoofdstad, in het bijzonder aan de luchthaven Charles-de-Gaulle. Je kunt aan de luchthaven al een wagen huren vanaf 10 euro per dag. Het prijsverschil met het centrum loopt op tot 11 euro per dag. Happycar drukt huurders op het hart dat ze rekening moeten houden met de duurtijd van het contract. Huurcontracten voor wagens worden doorgaans afgesloten per 24 uur. Dat betekent dat wanneer je een wagen ophaalt om 14 uur, die de volgende dag uiterlijk om 14 uur terug moet zijn bij de autoverhuurder. Wie zijn wagen 's anderdaags om bijvoorbeeld om 16 uur terugbrengt, moet 2 volledige dagen betalen. Datzelfde principe geldt voor langere huurtermijnen. Autoverhuurders vragen meestal een dagelijkse bijdrage als je een navigatiesysteem wenst in je wagen. En dat kan het prijskaartje van een huurwagen gevoelig opdrijven. Happycar benadrukt dat er voldoende navigatie-apps bestaan voor smartphones. "De meeste daarvan bieden de keuze om kaarten offline te instaleren. Vergeet echter niet de telefoonoplader mee te nemen, want die applicaties vragen veel van uw batterij", verduidelijkt het verhuurdersplatform. Hoe langer je een wagen huurt, hoe lager de dagprijs. Zo kan het bijvoorbeeld goedkoper zijn een auto voor drie in plaats van twee dagen te huren. Al moet je wel rekening houden met de dagelijkse kosten van de wagen. In Spanje, Italië en Portugal zijn huurwagens het goedkoopst. In de Portugese stad Faro kan je bijvoorbeeld een wagen huren vanaf 4 euro per dag. Ook in Alicante aan de Spaanse Costa zijn er autoverhuurders die wagen verhuren tegen 4 euro per dag. In Italië zijn er huurauto's in Rome en Pisa voor dezelfde prijs beschikbaar, in Catania is het mogelijk vanaf 8 euro een auto te huren.