De zogenaamde 'Keypack' van Keytrade is geen spaarrekening, maar een zichtrekening waar je centen iets opbrengen. Daarom is het pakket ook niet opgenomen in de onderstaande spaartest van bankshopper.be.

"Het is voor mensen inderdaad moeilijk om te beslissen wat ze met hun spaarcenten zouden moeten doen. We merken ook dat heel veel van onze klanten zich die vraag stellen", vertelt de communicatiemanager van Keytrade, Steven Van Gaever. Zo probeert de bank haar klanten informatie te bieden door middel van infosessies en webinars. Maar zijn er nog rekeningen waar je geld rendeert?

De vergoeding op een spaarboekje bestaat uit twee verschillende componenten: de basisrente en de getrouwheidspremie. Uw spaargeld brengt vanaf dag één basisrente op, maar pas na een jaar komt daar getrouwheidspremie bij. Om van die premie te kunnen genieten, moet je geld een jaar lang onaangeroerd op de spaarrekening van de bank laten staan. Wie zeker is dat hij zijn geld het komende jaar niet zal nodig hebben, focust beter op een hoge getrouwheidspremie dan op een hoge basisrente.

De 'gewone' spaarrekening bij de grootbanken biedt een vergoeding van 0,25 à 0,3 procent op jaarbasis. De zogenoemde getrouwheidsspaarrekeningen, waarop je je geld best voor een of meerdere jaren vastzet geven vaak een hogere vergoeding.

Er is nog een reden om op de premie te focussen. De basisrente en de premie kunnen op elk moment gewijzigd worden door de bank. Een verlaging van de basisrente betekent dat uw geld meteen minder opbrengt. Een verlaging van de getrouwheidspremie daarentegen betekent dat nieuwe stortingen - of geld waarvoor een nieuwe getrouwheidsperiode start - minder zal renderen. Heel wat banken kondigden de voorbije dagen en weken nieuwe verlagingen van de basisrente aan.

Momenteel biedt PSA Bank de hoogste totale vergoeding aan: 1,5 getrouwheidspremie + 0,5 basisrente. De bankpoot van autoproducent PSA Citroën verstrekt met het spaargeld autokredieten in Frankrijk. Na een jaar ben je met andere woorden 2 procent rijker, als de basisrente niet wijzigt. Of nog: bij een storting van 10.000 euro, prijkt er één jaar later 10.200 euro op je spaarrekening. (NS)

Op Bankshopper.be kan je de spaarttest doen om te kijken welke spaarrekening bij je past.

De zogenaamde 'Keypack' van Keytrade is geen spaarrekening, maar een zichtrekening waar je centen iets opbrengen. Daarom is het pakket ook niet opgenomen in de onderstaande spaartest van bankshopper.be."Het is voor mensen inderdaad moeilijk om te beslissen wat ze met hun spaarcenten zouden moeten doen. We merken ook dat heel veel van onze klanten zich die vraag stellen", vertelt de communicatiemanager van Keytrade, Steven Van Gaever. Zo probeert de bank haar klanten informatie te bieden door middel van infosessies en webinars. Maar zijn er nog rekeningen waar je geld rendeert? De vergoeding op een spaarboekje bestaat uit twee verschillende componenten: de basisrente en de getrouwheidspremie. Uw spaargeld brengt vanaf dag één basisrente op, maar pas na een jaar komt daar getrouwheidspremie bij. Om van die premie te kunnen genieten, moet je geld een jaar lang onaangeroerd op de spaarrekening van de bank laten staan. Wie zeker is dat hij zijn geld het komende jaar niet zal nodig hebben, focust beter op een hoge getrouwheidspremie dan op een hoge basisrente.De 'gewone' spaarrekening bij de grootbanken biedt een vergoeding van 0,25 à 0,3 procent op jaarbasis. De zogenoemde getrouwheidsspaarrekeningen, waarop je je geld best voor een of meerdere jaren vastzet geven vaak een hogere vergoeding. Momenteel biedt PSA Bank de hoogste totale vergoeding aan: 1,5 getrouwheidspremie + 0,5 basisrente. De bankpoot van autoproducent PSA Citroën verstrekt met het spaargeld autokredieten in Frankrijk. Na een jaar ben je met andere woorden 2 procent rijker, als de basisrente niet wijzigt. Of nog: bij een storting van 10.000 euro, prijkt er één jaar later 10.200 euro op je spaarrekening. (NS)