Boyhood

Deze film, die aan de haal ging met de Oscar voor beste vrouwelijk bijrol, vertelt het verhaal van Olivia. Een vrouw die de opvoeding van twee kinderen (zonder echtgenoot) combineert met een bachelor-en masteropleiding. Dankzij haar studies slaagt zij er in om aan de slag te gaan als een professor psychologie, haar droomjob.

Boyhood benadrukt de waarde van een goede opleiding. Zo zette Olivia een oude werknemer aan om een opleiding te volgen aan een staatsschool. Tijdens een etentje met haar zoon blijkt dat het restaurant waar ze zitten in handen is van die vroegere werknemer. Hij heeft een succesvolle carrière kunnen uitbouwen dankzij de educatieve stap die hij toen heeft gezet.

Birdman

De grote winnaar van de Oscars leert ons dat wanneer wij een grote carrièreswitch plannen, we eerst moeten nagaan of we over de nodige financiële middelen beschikken.

Thomsons heeft namelijk al zijn geld geïnvesteerd in een Broadwaymusical in de hoop dat hij zijn carrière, na één filmhit, nieuw leven kan inblazen. Daardoor moet hij bijvoorbeeld zijn huis in Malibu herfinancieren.

The Grand Budapest Hotel

Deze film benadrukt hoe belangrijk het is om een duidelijk testament op te stellen. Chaos is troef in de Oscarwinnende langsspeelfilm van Wes Anderson wanneer de concierge Gustave H een waardevol kunstwerk in handen krijgt nadat de hoteleigenaar om het leven komt.

De nakomelingen zijn niet bepaald tevreden door de onverwachtse omwenteling en zetten dan ook alles in het werk om het kostbare stuk in handen te krijgen.

De oproer kon zeer gemakkelijk worden vermeden als de overledene een glashelder testament had opgesteld. Zo zou het duidelijk geweest zijn wie wat zou krijgen.

The Wolf of Wall Street

De oscargenominneerde film uit 2013 vertelt het levensverhaal van een beursspeler die na een succesvolle maar clandestiene carrière in de put terechtkomt.

De film is een waarschuwing voor investeerders die blindelings reageren op 'goude raad.' Jordan Belfort doet tijdens de film een beroep op de onwetendheid van beleggers om snel geld te verdienen.

The Wolf of Wall Street maant beursspelers bovendien aan om met enige voorzichtigheid de aandelenmarkt te betreden. Snel rijk worden is meestal slechts een mooie illusie.

The Social Network

Deze film, die in 2011 aan de haal ging met meerder oscars, benadrukt hoe belangrijk het is om de juiste zakenpartners te kiezen. Het is niet altijd een slecht idee om samen met vrienden in zee te gaan, maar er is geen garantie dat de vrienschap overeind blijft bij succes.

Mark Zuckerberg vervreemdt van zijn kennissen, die achteraf zeggen dat hij hun idee gestolen heeft. Daarenboven verzuurt zijn relatie met één van de eerste investeerder in Facebook en collega, Eduardo Saverin. (NS)

Deze film, die aan de haal ging met de Oscar voor beste vrouwelijk bijrol, vertelt het verhaal van Olivia. Een vrouw die de opvoeding van twee kinderen (zonder echtgenoot) combineert met een bachelor-en masteropleiding. Dankzij haar studies slaagt zij er in om aan de slag te gaan als een professor psychologie, haar droomjob. Boyhood benadrukt de waarde van een goede opleiding. Zo zette Olivia een oude werknemer aan om een opleiding te volgen aan een staatsschool. Tijdens een etentje met haar zoon blijkt dat het restaurant waar ze zitten in handen is van die vroegere werknemer. Hij heeft een succesvolle carrière kunnen uitbouwen dankzij de educatieve stap die hij toen heeft gezet. Thomsons heeft namelijk al zijn geld geïnvesteerd in een Broadwaymusical in de hoop dat hij zijn carrière, na één filmhit, nieuw leven kan inblazen. Daardoor moet hij bijvoorbeeld zijn huis in Malibu herfinancieren. Deze film benadrukt hoe belangrijk het is om een duidelijk testament op te stellen. Chaos is troef in de Oscarwinnende langsspeelfilm van Wes Anderson wanneer de concierge Gustave H een waardevol kunstwerk in handen krijgt nadat de hoteleigenaar om het leven komt. De nakomelingen zijn niet bepaald tevreden door de onverwachtse omwenteling en zetten dan ook alles in het werk om het kostbare stuk in handen te krijgen. De oproer kon zeer gemakkelijk worden vermeden als de overledene een glashelder testament had opgesteld. Zo zou het duidelijk geweest zijn wie wat zou krijgen. De oscargenominneerde film uit 2013 vertelt het levensverhaal van een beursspeler die na een succesvolle maar clandestiene carrière in de put terechtkomt. The Wolf of Wall Street maant beursspelers bovendien aan om met enige voorzichtigheid de aandelenmarkt te betreden. Snel rijk worden is meestal slechts een mooie illusie. Deze film, die in 2011 aan de haal ging met meerder oscars, benadrukt hoe belangrijk het is om de juiste zakenpartners te kiezen. Het is niet altijd een slecht idee om samen met vrienden in zee te gaan, maar er is geen garantie dat de vrienschap overeind blijft bij succes. Mark Zuckerberg vervreemdt van zijn kennissen, die achteraf zeggen dat hij hun idee gestolen heeft. Daarenboven verzuurt zijn relatie met één van de eerste investeerder in Facebook en collega, Eduardo Saverin. (NS)