2 procent rente

PSA Bank heeft twee spaarformules die respectievelijk 1,75 procent (basisrente van 1,40 procent + getrouwheidspremie van 0,35 procent) en 2 procent (basisrente van 0,50 procent + getrouwheidspremie van 1,50 procent) bieden. Dit is het tweede beste aanbod op de markt na MeDirect. PSA Bank geniet echter van de Franse overheidsgarantie van spaartegoeden, terwijl dat bij MeDirect de Maltese overheid is.

Financiële tak van Peugeot en Citroën

De tegoeden die PSA Bank aantrekt zullen aangewend worden voor de financiering van de verkoopnetten van Peugeot en Citroën, zowel in de vorm van leningen aan de concessiehouders als aan de klanten die wensen te lenen om een wagen te kopen.

PSA Bank heeft de voorbije jaren geleden onder de precaire situatie bij moederhuis PSA Peugeot Citroën, maar kreeg recent een Franse staatswaarborg van 7 miljard euro en ging een partnerschap aan met de Spaanse bankgigant Banco Santander.

Waarom een hoge spaarrente

Op de obligatiemarkten betaalt PSA Bank nog altijd een relatief hoge rente. De obligatie die op vervaldag komt begin 2019 geeft een rendement van 3 procent, terwijl een obligatie van BNP Paribas Fortis met vervaldag in 2020 amper 0,9 procent biedt. Voor PSA Bank is het dus interessant om spaarrekeningen aan te bieden met een rente van 2 procent.

Voorzichtigheid geboden

Voor de liefhebbers van hoogrenderende online spaarrekeningen biedt PSA Bank een rendabel en valabel alternatief. Zoals altijd geven we het advies om de garantiegrens van 100.000 euro per persoon niet te overschrijden. (CB)

PSA Bank heeft twee spaarformules die respectievelijk 1,75 procent (basisrente van 1,40 procent + getrouwheidspremie van 0,35 procent) en 2 procent (basisrente van 0,50 procent + getrouwheidspremie van 1,50 procent) bieden. Dit is het tweede beste aanbod op de markt na MeDirect. PSA Bank geniet echter van de Franse overheidsgarantie van spaartegoeden, terwijl dat bij MeDirect de Maltese overheid is.De tegoeden die PSA Bank aantrekt zullen aangewend worden voor de financiering van de verkoopnetten van Peugeot en Citroën, zowel in de vorm van leningen aan de concessiehouders als aan de klanten die wensen te lenen om een wagen te kopen. PSA Bank heeft de voorbije jaren geleden onder de precaire situatie bij moederhuis PSA Peugeot Citroën, maar kreeg recent een Franse staatswaarborg van 7 miljard euro en ging een partnerschap aan met de Spaanse bankgigant Banco Santander.Op de obligatiemarkten betaalt PSA Bank nog altijd een relatief hoge rente. De obligatie die op vervaldag komt begin 2019 geeft een rendement van 3 procent, terwijl een obligatie van BNP Paribas Fortis met vervaldag in 2020 amper 0,9 procent biedt. Voor PSA Bank is het dus interessant om spaarrekeningen aan te bieden met een rente van 2 procent.Voor de liefhebbers van hoogrenderende online spaarrekeningen biedt PSA Bank een rendabel en valabel alternatief. Zoals altijd geven we het advies om de garantiegrens van 100.000 euro per persoon niet te overschrijden. (CB)