Voordelen

Kredietkaarten zijn gemakkelijk te gebruiken. In het bijzonder voor de personen die graag winkelen op het internet want niet alle webwinkels bieden je de kans om af te rekenen met een debietkaart. Daarenboven is het veel gemakkelijker om online bijvoorbeeld een hotel te boeken met behulp van een kredietkaart.

Het allergrootste voordeel van een kredietkaart is dat de betalingen worden uitgesteld tot op het einde van de maand, zonder dat je daar extra kosten moet voor betalen. Bovendien kan je je betalingen spreiden, al hangt er hier wel een prijskaartje aan vast. De kredietverstrekker rekent je dan een kredietrente aan.

Volgens kredietkaartvergelijking.be geven kredietkaartmaatschappijen hun klanten met de regelmaat van de klok extra promoties. Zo geeft de een je bijvoorbeeld 3 procent korting bij je online aankopen.

Als je gebruik maakt van een kredietkaart heb je enige zekerheid. Aankopen met een zo'n kaart zijn vaak verzekerd tegen verlies en diefstal, in het bijzonder bij online shops. Daarnaast kan je de bestelling van een product annuleren als het verloren is gegaan bij een levering.

Nadelen

Kredietkaarten zijn in het algemeen duurder dan bankkaarten. Enerzijds kan je gemakkelijk en snel geld lenen met een kredietkaart, maar anderzijds ligt de leenrente veel hoger dan langlopende kredieten.

Ondanks de verzekering die je krijgt bij een kredietkaart, komen ze vaker in handen terecht van fraudeurs dan bankkaarten.

Een persoon kan niet enkel je kredietkaart stelen, maar kan ook op basis van je persoonlijke gegevens (bijvoorbeeld bankgegevens of loonfiche) een krediet aanvragen onder jouw naam. In dat laatste geval is er sprake van identiteitsdiefstal.

De meeste verstrekkers van kredietkaarten vragen een jaarlijkse bijdrage. Je bent vrij om dat ieder jaar op te zeggen, maar je hebt een stilzwijgend akkoord met de maatschappij. De duurtijd van de kredietkaart loopt met andere woorden door als je het niet opzegt.

In tegenstelling tot een bankkaart is geld afhalen met een kredietkaart vrij kostelijk. Daarnaast moet je wisselkosten betalen als je betaalt in een vreemde valuta. Wil je weten hoe veel kosten je moet betalen, gebruik dan deze tool. (NS)

Kredietkaarten zijn gemakkelijk te gebruiken. In het bijzonder voor de personen die graag winkelen op het internet want niet alle webwinkels bieden je de kans om af te rekenen met een debietkaart. Daarenboven is het veel gemakkelijker om online bijvoorbeeld een hotel te boeken met behulp van een kredietkaart. Het allergrootste voordeel van een kredietkaart is dat de betalingen worden uitgesteld tot op het einde van de maand, zonder dat je daar extra kosten moet voor betalen. Bovendien kan je je betalingen spreiden, al hangt er hier wel een prijskaartje aan vast. De kredietverstrekker rekent je dan een kredietrente aan. Als je gebruik maakt van een kredietkaart heb je enige zekerheid. Aankopen met een zo'n kaart zijn vaak verzekerd tegen verlies en diefstal, in het bijzonder bij online shops. Daarnaast kan je de bestelling van een product annuleren als het verloren is gegaan bij een levering. Kredietkaarten zijn in het algemeen duurder dan bankkaarten. Enerzijds kan je gemakkelijk en snel geld lenen met een kredietkaart, maar anderzijds ligt de leenrente veel hoger dan langlopende kredieten. Ondanks de verzekering die je krijgt bij een kredietkaart, komen ze vaker in handen terecht van fraudeurs dan bankkaarten. De meeste verstrekkers van kredietkaarten vragen een jaarlijkse bijdrage. Je bent vrij om dat ieder jaar op te zeggen, maar je hebt een stilzwijgend akkoord met de maatschappij. De duurtijd van de kredietkaart loopt met andere woorden door als je het niet opzegt. In tegenstelling tot een bankkaart is geld afhalen met een kredietkaart vrij kostelijk. Daarnaast moet je wisselkosten betalen als je betaalt in een vreemde valuta. Wil je weten hoe veel kosten je moet betalen, gebruik dan deze tool. (NS)