Succesvolle verkopers op eBay kunnen via het Power-Sellerprogramma profiteren van allerhande voordelen zoals kortingen. Maar niet iedereen kan zomaar toetreden tot die rangen. Voor je kan genieten van de extra's dat de verkoopsite je aanbiedt moet je voldoen aan waslijst van voorwaarden:

  • je moet op één jaar tijd meer dan 100 transacties gedaan hebben
  • je moet voor minimum 3000 dollar (of 2650 euro) aan goederen verkocht hebben
  • je moet minimum 90 dagen actief zijn op eBay
  • daarnaast moet je feedbackscore na één jaar 98 procent zijn of hoger
  • je houdt je aan de regels
  • minimum vier kopers hebben je een gedetailleerde verkoopsbeoordeling gegeven van minstens 4,6/5
  • indien je handel drijft met Amerikanen moet je aan twee unieke voorwaarden voldoen. Enerzijds mogen je transacties met Amerikaanse kopers niet meer dan 0,30% tot geschillen leiden en anderzijds mag je geen slechte punten krijgen op je verkoopsbeoordelingen.
  • Alle specifieke vereisten kan je hier raadplegen.

Voordelen

Naast 20 procent korting op de verkoopcommissie krijg je een betere plaats voor je aanbiedingen. Je product zal met andere woorden sneller in het oog springen van potentiële kopers.

Daarenboven krijg je van eBay een insigne voor topverkoper in de zoekresultaten en op de objectpagina's. Ook de buitenlandse eBay-sites waar je handel met drijft, zullen de insigne tentoonstellen.

Adder onder het gras voor kopers

Volgens Telegraph.co.uk krijgen topverkopers nog een extra voordeel dat niet wordt vermeld op de site. Eenmaal je tot de rangen van 'PowerSeller' bent toegetreden kunnen kopers geen negatieve of neutrale feedback plaatsen op je profiel.

Wat voor de verkoper een enorm voordeel is, kan nefaste gevolgen hebben voor de koper. Zo kan die andere kopers niet waarschuwen als de verkoper plots kwalitatief tekort schiet.

"Topverkopers hebben de kans om een gemaakte fout in een tijdspannen van zeven dagen recht te zetten. Zij hebben namelijk een goede reputatie opgebouwd en zijn reeds meer dan een jaar actief", vertelt een woordvoerder van Ebay aan de Engelse nieuwsite. (NS)

Succesvolle verkopers op eBay kunnen via het Power-Sellerprogramma profiteren van allerhande voordelen zoals kortingen. Maar niet iedereen kan zomaar toetreden tot die rangen. Voor je kan genieten van de extra's dat de verkoopsite je aanbiedt moet je voldoen aan waslijst van voorwaarden: Naast 20 procent korting op de verkoopcommissie krijg je een betere plaats voor je aanbiedingen. Je product zal met andere woorden sneller in het oog springen van potentiële kopers. Daarenboven krijg je van eBay een insigne voor topverkoper in de zoekresultaten en op de objectpagina's. Ook de buitenlandse eBay-sites waar je handel met drijft, zullen de insigne tentoonstellen.Wat voor de verkoper een enorm voordeel is, kan nefaste gevolgen hebben voor de koper. Zo kan die andere kopers niet waarschuwen als de verkoper plots kwalitatief tekort schiet. "Topverkopers hebben de kans om een gemaakte fout in een tijdspannen van zeven dagen recht te zetten. Zij hebben namelijk een goede reputatie opgebouwd en zijn reeds meer dan een jaar actief", vertelt een woordvoerder van Ebay aan de Engelse nieuwsite. (NS)