Te snel hoge kosten maken

Twintigers willen snel op eigen benen staan, waardoor ze soms ondoordachte kosten maken. Een auto kopen of alleen gaan wonen zijn zaken die financieel zwaar wegen. Daarom is het belangrijk om alles stap per stap te doen. Schulden die in de jonge jaren worden gemaakt, kunnen een tiental jaar blijven aanslepen.

In België doet er zich wel een positieve tendens voor. Jongeren zijn zich meer bewust van hoeveel geld waard is. Zo heeft 30 procent momenteel geen plannen om binnen vijf jaar een wagen te kopen.

Te snel geld lenen bij naasten

Kosten maken en geld lenen gaan hand in hand. Maar wie geld leent bij vrienden of familie, moet er rekening mee houden dat zoiets druk op de relatie kan zetten. Er zijn betere manieren om aan geld te geraken.

Jongeren hebben meestal nog geen gezinsleven, waardoor ze een extra job kunnen doen in het weekend. Horecazaken kunnen altijd iemand gebruiken die een centje wil bijverdienen.

Is de nood het hoogst, dan kun je altijd geld lenen bij een bank. Al zal dat vanzelfsprekend geld kosten.

Studeren om te studeren

Een diploma is belangrijk, dat ontkent niemand. Maar sommige twintigers verspelen kostbare jaren door te studeren omdat 'iedereen het doet'. Verscheidene studierichtingen passeren de revue, zonder dat ze ook maar één diploma halen. Ieder verloren studiejaar is een jaar zonder inkomen.

Nadenken over een professionele carrière kan veel mensen op weg helpen. "Leidt de opleiding tot een carrière die ik ambieer? Waarom wil ik studeren?" zijn enkele vragen die jongeren zich moeten stellen.

Uitstel van pensioensparen

Voor twintigers die hun eerste carrièrestappen hebben gezet, is pensionering een ver-van-mijn-bedshow. Weinigen zijn geneigd om al te sparen voor hun oude dag.

Nochtans kunnen mensen die vroeg beginnen met pensioensparen, maandelijks een kleiner bedrag opzijzetten om met hun pensioen hetzelfde te krijgen.

Twintigers willen snel op eigen benen staan, waardoor ze soms ondoordachte kosten maken. Een auto kopen of alleen gaan wonen zijn zaken die financieel zwaar wegen. Daarom is het belangrijk om alles stap per stap te doen. Schulden die in de jonge jaren worden gemaakt, kunnen een tiental jaar blijven aanslepen.In België doet er zich wel een positieve tendens voor. Jongeren zijn zich meer bewust van hoeveel geld waard is. Zo heeft 30 procent momenteel geen plannen om binnen vijf jaar een wagen te kopen. Kosten maken en geld lenen gaan hand in hand. Maar wie geld leent bij vrienden of familie, moet er rekening mee houden dat zoiets druk op de relatie kan zetten. Er zijn betere manieren om aan geld te geraken.Jongeren hebben meestal nog geen gezinsleven, waardoor ze een extra job kunnen doen in het weekend. Horecazaken kunnen altijd iemand gebruiken die een centje wil bijverdienen. Is de nood het hoogst, dan kun je altijd geld lenen bij een bank. Al zal dat vanzelfsprekend geld kosten.Een diploma is belangrijk, dat ontkent niemand. Maar sommige twintigers verspelen kostbare jaren door te studeren omdat 'iedereen het doet'. Verscheidene studierichtingen passeren de revue, zonder dat ze ook maar één diploma halen. Ieder verloren studiejaar is een jaar zonder inkomen. Nadenken over een professionele carrière kan veel mensen op weg helpen. "Leidt de opleiding tot een carrière die ik ambieer? Waarom wil ik studeren?" zijn enkele vragen die jongeren zich moeten stellen. Voor twintigers die hun eerste carrièrestappen hebben gezet, is pensionering een ver-van-mijn-bedshow. Weinigen zijn geneigd om al te sparen voor hun oude dag. Nochtans kunnen mensen die vroeg beginnen met pensioensparen, maandelijks een kleiner bedrag opzijzetten om met hun pensioen hetzelfde te krijgen.