De aanhoudende daling van de olieprijs is goed nieuws voor de consumenten, maar baart de beleggers zorgen. Zij vrezen voor nog meer overproductie nu de sancties tegen Iran worden opgeheven. Een vat Brent-olie zakte maandag op de Aziatische markten even onder de grens van 28 dollar per vat, tot 27,67 dollar. Nu schommelt de prijs weer rond 28,5 dollar per vat.

10 dollar per vat

Verschillende analisten voorspellen dat olieprijs goedkoper kan worden dan 20 dollar, tot zelfs 10 dollar. Daarmee dreigt een liter olie goedkoper te worden dan een fles water. In ons land zal de olieprijs land niet zo snel onder de waterprijs duiken. Aldi biedt zijn mineraalwater hier aan voor 16 cent per liter. Maar in India is het al wel zo ver.

Terwijl de beleggers met de handen in het haar zitten, zien verschillende twitteraars geen graten in de oliecrash, integendeel. "Olie is goedkoper dan twee pizza's" en "Olie is goedkoper dan een avondje stappen" zijn maar enkele vergelijkingen die opduiken op sociale media.

Een vat olie is drie keer zo duur als een olievat

Twee pizza's zijn goedkoper dan een vat olie

Olieprijs vergeleken met die van champagne

Een nachtje stappen is goedkoper dan een vat olie

30 blikken bier zijn goedkoper dan een vat olie

De aanhoudende daling van de olieprijs is goed nieuws voor de consumenten, maar baart de beleggers zorgen. Zij vrezen voor nog meer overproductie nu de sancties tegen Iran worden opgeheven. Een vat Brent-olie zakte maandag op de Aziatische markten even onder de grens van 28 dollar per vat, tot 27,67 dollar. Nu schommelt de prijs weer rond 28,5 dollar per vat.Verschillende analisten voorspellen dat olieprijs goedkoper kan worden dan 20 dollar, tot zelfs 10 dollar. Daarmee dreigt een liter olie goedkoper te worden dan een fles water. In ons land zal de olieprijs land niet zo snel onder de waterprijs duiken. Aldi biedt zijn mineraalwater hier aan voor 16 cent per liter. Maar in India is het al wel zo ver.Terwijl de beleggers met de handen in het haar zitten, zien verschillende twitteraars geen graten in de oliecrash, integendeel. "Olie is goedkoper dan twee pizza's" en "Olie is goedkoper dan een avondje stappen" zijn maar enkele vergelijkingen die opduiken op sociale media.