Uit een studie in opdracht van Febeliec, de federatie van industriële energieverbruikers, blijkt dat de industrie in België wordt geconfronteerd met prijzen die 27 tot 73 procent hoger liggen dan in de buurlanden. Die energiehandicap is het voorbije jaar toegenomen en jaagt de bedrijven weg uit ons land, aldus Febeliec.

Van Gerven beaamt: "De stijging van de elektriciteitskost in België strekt tot nadenken en is niet van die aard om beslissingen in het voordeel van de Belgische vestigingen te doen uitvallen. Dat kan op korte termijn leiden tot economische werkloosheid of erger", waarschuwt hij. Vooral sites met elektro-ovens zijn geraakt door de stijgende elektriciteitsprijzen. (Belga/NS)

Uit een studie in opdracht van Febeliec, de federatie van industriële energieverbruikers, blijkt dat de industrie in België wordt geconfronteerd met prijzen die 27 tot 73 procent hoger liggen dan in de buurlanden. Die energiehandicap is het voorbije jaar toegenomen en jaagt de bedrijven weg uit ons land, aldus Febeliec. Van Gerven beaamt: "De stijging van de elektriciteitskost in België strekt tot nadenken en is niet van die aard om beslissingen in het voordeel van de Belgische vestigingen te doen uitvallen. Dat kan op korte termijn leiden tot economische werkloosheid of erger", waarschuwt hij. Vooral sites met elektro-ovens zijn geraakt door de stijgende elektriciteitsprijzen. (Belga/NS)