Eerder dit jaar voerden Telenet en Proximus al een prijsverhoging in. Nu Voo en Numericable dezelfde weg inslaan is het voor Test-aankoop genoeg geweest. "Het wordt eens te meer duidelijk dat telecomdiensten een steeds grotere hap uit het maandelijks budget van de Belgen neemt", klinkt het op de site van consumentenorganisatie.

'Gratis' TV Replay

Proximus verhoogde op 1 juli de maandtarieven voor telecompakketen van klanten die een contract hebben afgesloten voor 15 april 2012 met 2 euro. In ruil krijgen zij gratis TV Replay. Een doorn in het oog van Test-aankoop want niet iedereen gebruikt deze dienst. "Zij die de dienst niet gebruiken worden gedwongen om meer te betalen."

Voo verhoogt op zijn beurt de prijs voor een basispakket van 33,45 euro naar 45,45 euro per maand. Voor die prijsstijging krijgen de klanten "een pakket dat maar lichtjes beter is." Zij krijgen nu 50 Mbps downloadsnelheid en 200 GB downloadvolume tegenover respectievelijk 35 Mbps en 100 GB vroeger.

'Meer concurrentie nodig'

Ook Numericable, actief in en rond Brussel, heeft hogere prijzen sinds begin deze maand. Zo werden de triple play packs € 3 tot € 4 per maand duurder en de duo packs (internet & tv) zelfs € 5 tot € 7. Test-aankoop is ook een koele minnaar van de twee nieuwe quadruple play packs, die eveneens een abonnement mobiele telefonie omvatten. "De prijzen daarvan lijken op het eerste gezicht aantrekkelijk, maar deze packs zijn niet afgestemd op ieders gebruik."

De consumentenorganisatie pleit voor meer concurrentie op de markt. "Nu alle Belgische kabeloperatoren hun prijzen verhoogd hebben, dringt de vraag zich op wanneer dit gaat stoppen. De toetredingsvoorwaarden om alternatieve operatoren toe te laten tot de kabelmarkt zijn dan wel herbekeken, het blijft wachten op het eerste concrete aanbod. Zo wordt een kabelaanbod van Mobistar pas eind dit jaar verwacht", aldus Testaankoop.

Eerder dit jaar voerden Telenet en Proximus al een prijsverhoging in. Nu Voo en Numericable dezelfde weg inslaan is het voor Test-aankoop genoeg geweest. "Het wordt eens te meer duidelijk dat telecomdiensten een steeds grotere hap uit het maandelijks budget van de Belgen neemt", klinkt het op de site van consumentenorganisatie. Proximus verhoogde op 1 juli de maandtarieven voor telecompakketen van klanten die een contract hebben afgesloten voor 15 april 2012 met 2 euro. In ruil krijgen zij gratis TV Replay. Een doorn in het oog van Test-aankoop want niet iedereen gebruikt deze dienst. "Zij die de dienst niet gebruiken worden gedwongen om meer te betalen." Voo verhoogt op zijn beurt de prijs voor een basispakket van 33,45 euro naar 45,45 euro per maand. Voor die prijsstijging krijgen de klanten "een pakket dat maar lichtjes beter is." Zij krijgen nu 50 Mbps downloadsnelheid en 200 GB downloadvolume tegenover respectievelijk 35 Mbps en 100 GB vroeger. Ook Numericable, actief in en rond Brussel, heeft hogere prijzen sinds begin deze maand. Zo werden de triple play packs € 3 tot € 4 per maand duurder en de duo packs (internet & tv) zelfs € 5 tot € 7. Test-aankoop is ook een koele minnaar van de twee nieuwe quadruple play packs, die eveneens een abonnement mobiele telefonie omvatten. "De prijzen daarvan lijken op het eerste gezicht aantrekkelijk, maar deze packs zijn niet afgestemd op ieders gebruik." De consumentenorganisatie pleit voor meer concurrentie op de markt. "Nu alle Belgische kabeloperatoren hun prijzen verhoogd hebben, dringt de vraag zich op wanneer dit gaat stoppen. De toetredingsvoorwaarden om alternatieve operatoren toe te laten tot de kabelmarkt zijn dan wel herbekeken, het blijft wachten op het eerste concrete aanbod. Zo wordt een kabelaanbod van Mobistar pas eind dit jaar verwacht", aldus Testaankoop.