Je wil naar een festival of concert gaan dat is uitverkocht. Via allerhande websites kan je dan proberen alsnog een ticket op de kop te tikken. De prijzen die daarbij worden gevraagd liggen vaak aanzienlijk hoger dan de oorspronkelijke kostprijs van het ticket. Voor evenementen die in België doorgaan is dat niet toegelaten. Doorverkopen met winst mag niet, ook al is de doorverkoper een buitenlander.

Koop niet van iedereen

Het doorverkopen van tickets door personen of bedrijven die daar een handeltje van maken is sowieso verboden. Op deze site vind je een zwarte lijst met websites waarop je beter geen tickets koopt.

Een occasionele doorverkoop mag wel. Iemand mag dus zijn ticket doorverkopen als hij om één of andere reden niet naar het evenement kan of wil gaan. Zelfs als de doorverkoop toegelaten is, mag de verkoper geen winst maken op het ticket. Hij mag niet meer vragen dan de oorspronkelijke prijs vermeerderd met de kosten van verzending en eventueel de kosten van het zoekertje om een koper te vinden.

Vraag het teveel betaalde terug

Betaalde je teveel voor je ticket, dan kan je het teveel betaalde bedrag terugvragen van de verkoper. Zorg er voor dat je altijd weet van wie je het ticket kocht (naam, adres,...). Ga indien mogelijk het ticket ook afhalen bij de verkoper. Zo zie je of het door hem opgegeven adres correct is.

Leg klacht neer

Verkopers die de wet niet respecteren riskeren strafsancties. Je kan ook een klacht indienen bij de economische inspectie. Dit kan je doen via de site van de FOD Economie.

Je wil naar een festival of concert gaan dat is uitverkocht. Via allerhande websites kan je dan proberen alsnog een ticket op de kop te tikken. De prijzen die daarbij worden gevraagd liggen vaak aanzienlijk hoger dan de oorspronkelijke kostprijs van het ticket. Voor evenementen die in België doorgaan is dat niet toegelaten. Doorverkopen met winst mag niet, ook al is de doorverkoper een buitenlander.Het doorverkopen van tickets door personen of bedrijven die daar een handeltje van maken is sowieso verboden. Op deze site vind je een zwarte lijst met websites waarop je beter geen tickets koopt.Een occasionele doorverkoop mag wel. Iemand mag dus zijn ticket doorverkopen als hij om één of andere reden niet naar het evenement kan of wil gaan. Zelfs als de doorverkoop toegelaten is, mag de verkoper geen winst maken op het ticket. Hij mag niet meer vragen dan de oorspronkelijke prijs vermeerderd met de kosten van verzending en eventueel de kosten van het zoekertje om een koper te vinden. Betaalde je teveel voor je ticket, dan kan je het teveel betaalde bedrag terugvragen van de verkoper. Zorg er voor dat je altijd weet van wie je het ticket kocht (naam, adres,...). Ga indien mogelijk het ticket ook afhalen bij de verkoper. Zo zie je of het door hem opgegeven adres correct is.Leg klacht neerVerkopers die de wet niet respecteren riskeren strafsancties. Je kan ook een klacht indienen bij de economische inspectie. Dit kan je doen via de site van de FOD Economie.