De maximumprijs van huisbrandolie zakt vrijdag onder de 70 cent per liter. Dat blijkt uit cijfers die de FOD Economie donderdag heeft vrijgegen. Het is van november 2010 geleden dat stookolie zo goedkoop was.

Wie meer dan 2.000 liter bestelt, betaalt vrijdag maximum 0,6987 euro per liter. Dat is een daling met 1,16 cent per liter. De prijsdaling is het gevolg van het goedkoper worden van olieproducten op de internationale markten. Bij Brafco, de federatie van brandstoffenhandelaars, verwacht men dat de verdere prijsdaling een positief effect op de vraag zal hebben, zeker nu de koude zich laat voelen.

"Momenteel is het eigenlijk relatief kalm voor de handelaars, na een goede maand oktober", aldus Johan Mattart, algemeen directeur van Brafco. (Belga/NS)

De maximumprijs van huisbrandolie zakt vrijdag onder de 70 cent per liter. Dat blijkt uit cijfers die de FOD Economie donderdag heeft vrijgegen. Het is van november 2010 geleden dat stookolie zo goedkoop was. Wie meer dan 2.000 liter bestelt, betaalt vrijdag maximum 0,6987 euro per liter. Dat is een daling met 1,16 cent per liter. De prijsdaling is het gevolg van het goedkoper worden van olieproducten op de internationale markten. Bij Brafco, de federatie van brandstoffenhandelaars, verwacht men dat de verdere prijsdaling een positief effect op de vraag zal hebben, zeker nu de koude zich laat voelen. "Momenteel is het eigenlijk relatief kalm voor de handelaars, na een goede maand oktober", aldus Johan Mattart, algemeen directeur van Brafco. (Belga/NS)