In vergelijking met het eerste halfjaar 2014 zag de beurgenoteerde specialist in betaalsystemen Keyware de omzet met ongeveer de helft stijgen tot 6,47 miljoen euro, terwijl de nettowinst bijan verviervoudigde tot 2,36 miljoen euro.

Keyware vindt een verklaring voor de prima halfjaarresultaten in het gedrag van de Belgische consument, die 'steeds vaker naar de bankkaart grijpt'.

"Alleen al tijdens de maand juli verwerkte elke winkelier in ons land zo gemiddeld 5 procent méér betalingen dan in juli 2014. Zelfs voor kleine bedragen wordt tegenwoordig elektronisch betaald", zegt CEO Stéphane Vandervelde.

"Belangrijk daarbij is vooral de toename van winkeliers die onze betaalterminals gebruiken. De groei die we normaal gezien op een jaar realiseren, hebben we dit keer op zes maanden tijd verwezenlijkt. Vandaag beheren we meer dan 20.000 klanten, en dat vertaalt zich in sterke stijgingen van de betaaltransacties via de Keyware hosts", verduidelijkt de CEO.

Ook het partnership met concurrent-partner Worldline kwam de resultaten van Keyware ten goede, zo blijkt.

"Door dit soort partnership kunnen we blijven innoveren en groeien", besluit CEO Vandervelde.

(BO)

In vergelijking met het eerste halfjaar 2014 zag de beurgenoteerde specialist in betaalsystemen Keyware de omzet met ongeveer de helft stijgen tot 6,47 miljoen euro, terwijl de nettowinst bijan verviervoudigde tot 2,36 miljoen euro. Keyware vindt een verklaring voor de prima halfjaarresultaten in het gedrag van de Belgische consument, die 'steeds vaker naar de bankkaart grijpt'. "Alleen al tijdens de maand juli verwerkte elke winkelier in ons land zo gemiddeld 5 procent méér betalingen dan in juli 2014. Zelfs voor kleine bedragen wordt tegenwoordig elektronisch betaald", zegt CEO Stéphane Vandervelde. "Belangrijk daarbij is vooral de toename van winkeliers die onze betaalterminals gebruiken. De groei die we normaal gezien op een jaar realiseren, hebben we dit keer op zes maanden tijd verwezenlijkt. Vandaag beheren we meer dan 20.000 klanten, en dat vertaalt zich in sterke stijgingen van de betaaltransacties via de Keyware hosts", verduidelijkt de CEO. Ook het partnership met concurrent-partner Worldline kwam de resultaten van Keyware ten goede, zo blijkt. "Door dit soort partnership kunnen we blijven innoveren en groeien", besluit CEO Vandervelde. (BO)