Amazon is dé referentie op het vlak van online shoppen. Een Belgische variant bestaat niet, maar er zijn wel onder meer Duitse, Franse en Britse afdelingen waarmee je kan besparen op leveringskosten ten opzichte van de Amerikaanse site.

Weet wel dat die kosten verschillen naargelang de winkel. Amazon.de en Amazon.fr leveren in sommige gevallen gratis in België, maar Amazon.co.uk rekent altijd kosten aan.

Een handig hulpmiddeltje vind je bij Price Snoop. Dat is een extensie voor je Google Chrome-internetbrowser die een oranje vraagteken achter de prijs van een item in je favoriete Amazon-winkel plaatst. Als je daarop klikt, krijg je - indien beschikbaar - ook de prijzen in de andere lokale shops van Amazon te zien.

Price tracker

Probeer zeker ook CamelCamelCamel een keertje uit. Deze onlineservice noemt zich de 'Amazon price tracker'. Wanneer je hier een gratis account aanmaakt, kan je per lokale Amazon-site een gewenste prijs voor een bepaald item ingeven (dat doe je door op 'create' te klikken). Zodra die bereikt wordt, krijg je een melding. Dit is vooral handig voor producten die je nu nog wat te duur vindt.

Naast Amazon zijn er uiteraard nog tal van andere onlineshops in binnen- en buitenland. Goed om weten is dat sommige webwinkels altijd gratis leveren, terwijl andere shops dat pas doen vanaf een bestelling van bijvoorbeeld twintig of dertig euro. Via de website Vergelijk.be kan je alvast prijzen in verschillende webshops vergelijken. Die houdt ook rekening met de verzendkosten.

Amazon is dé referentie op het vlak van online shoppen. Een Belgische variant bestaat niet, maar er zijn wel onder meer Duitse, Franse en Britse afdelingen waarmee je kan besparen op leveringskosten ten opzichte van de Amerikaanse site. Weet wel dat die kosten verschillen naargelang de winkel. Amazon.de en Amazon.fr leveren in sommige gevallen gratis in België, maar Amazon.co.uk rekent altijd kosten aan. Een handig hulpmiddeltje vind je bij Price Snoop. Dat is een extensie voor je Google Chrome-internetbrowser die een oranje vraagteken achter de prijs van een item in je favoriete Amazon-winkel plaatst. Als je daarop klikt, krijg je - indien beschikbaar - ook de prijzen in de andere lokale shops van Amazon te zien. Probeer zeker ook CamelCamelCamel een keertje uit. Deze onlineservice noemt zich de 'Amazon price tracker'. Wanneer je hier een gratis account aanmaakt, kan je per lokale Amazon-site een gewenste prijs voor een bepaald item ingeven (dat doe je door op 'create' te klikken). Zodra die bereikt wordt, krijg je een melding. Dit is vooral handig voor producten die je nu nog wat te duur vindt. Naast Amazon zijn er uiteraard nog tal van andere onlineshops in binnen- en buitenland. Goed om weten is dat sommige webwinkels altijd gratis leveren, terwijl andere shops dat pas doen vanaf een bestelling van bijvoorbeeld twintig of dertig euro. Via de website Vergelijk.be kan je alvast prijzen in verschillende webshops vergelijken. Die houdt ook rekening met de verzendkosten.