1. Schoonmaken met citroensap

Kuisproducten durven nog al eens aan de dure kant zijn. Maar wist je dat het perfect mogelijk is om citroensap te gebruiken als schoonmaakmiddel. Citroensap is namelijk het kuisproduct van moeder natuur en een groen alternatief voor bleekmiddel.

Het sap maakt niet alleen komaf met vlekken, maar elimineert ook bacteriën. Je kan bijvoorbeeld een halve citroen enkele minuten laten opwarmen in een microgolfoven om die te ontvetten.

2. Leg een baksteen in het spoelreservoir van je wc

Door een baksteen te leggen in de spoelresevoir van je wc verklein je de inhoud. Één baksteen staat garant voor 1 liter water dat je bespaart per spoelbeurt. Als je nog meer wilt besparen, kan je een plastieke fles gevuld met water in het spoelresevoir leggen, maar dan vergroot de kans dat er niet voldoende water vrij komt om alles weg te spoelen.

3. Verf je dak wit

Daken witverven is een zeer populaire maatregel in Amerika om energie te sparen. Tijdens de zomer houden witte dakpannen je huis koeler omdat ze de zon afstoten. Op die manier moet je veel minder een beroep doen op de airco en zal je bedrag op de energiefactuur aanzienlijk dalen.

4. Douch als een marinier

Een douchebezoek beperken in tijd is een techniek die iedereen kent. Maar je kan nog meer geld besparen als je 'doucht als een marinier'.

Het douchen gaat als volgt: Je laat het water stromen tot je nat genoeg bent. Vervolgens zeep je je in en wanneer je klaar bent om alles weg te spoelen zet je de douche weer aan. Zo zou je ongeveer 40 liter water gebruiken.

5. Trouw samen met een bevriend koppel

Stap je binnenkort in het huwelijksbootje? Dan is het interessant om eens rond te kijken als er iemand anders in de vriendengroep huwt. Door samen te trouwen, bespaar je onder andere geld voor de feestzaal en het eten. (NS)

Kuisproducten durven nog al eens aan de dure kant zijn. Maar wist je dat het perfect mogelijk is om citroensap te gebruiken als schoonmaakmiddel. Citroensap is namelijk het kuisproduct van moeder natuur en een groen alternatief voor bleekmiddel. Door een baksteen te leggen in de spoelresevoir van je wc verklein je de inhoud. Één baksteen staat garant voor 1 liter water dat je bespaart per spoelbeurt. Als je nog meer wilt besparen, kan je een plastieke fles gevuld met water in het spoelresevoir leggen, maar dan vergroot de kans dat er niet voldoende water vrij komt om alles weg te spoelen. Daken witverven is een zeer populaire maatregel in Amerika om energie te sparen. Tijdens de zomer houden witte dakpannen je huis koeler omdat ze de zon afstoten. Op die manier moet je veel minder een beroep doen op de airco en zal je bedrag op de energiefactuur aanzienlijk dalen. Een douchebezoek beperken in tijd is een techniek die iedereen kent. Maar je kan nog meer geld besparen als je 'doucht als een marinier'. Stap je binnenkort in het huwelijksbootje? Dan is het interessant om eens rond te kijken als er iemand anders in de vriendengroep huwt. Door samen te trouwen, bespaar je onder andere geld voor de feestzaal en het eten. (NS)