Het gaat om een initiatief van Vias Institute, het instituut voor verkeersveiligheid. 'Personen die door een rechter veroordeeld zijn voor zware snelheidsovertredingen, riskeren een zwarte doos in hun voertuig', zegt woordvoerder Benoit Godard. 'Het toestel kost zo'n 250 euro, bedrag dat ten laste zou zijn van de overtreder.'

In eerste instantie zullen automobilisten die het sensibliseringsprogramma 'Driver Improvement' volgen, zich op vrijwillige basis kunnen inschrijven. Dat geeft hen de mogelijkheid een straf of boete te vermijden. Als het proefproject een succes is, zou de zwarte doos kunnen worden opgelegd aan onverbeterlijke wegpiraten.

Het gaat om een initiatief van Vias Institute, het instituut voor verkeersveiligheid. 'Personen die door een rechter veroordeeld zijn voor zware snelheidsovertredingen, riskeren een zwarte doos in hun voertuig', zegt woordvoerder Benoit Godard. 'Het toestel kost zo'n 250 euro, bedrag dat ten laste zou zijn van de overtreder.'In eerste instantie zullen automobilisten die het sensibliseringsprogramma 'Driver Improvement' volgen, zich op vrijwillige basis kunnen inschrijven. Dat geeft hen de mogelijkheid een straf of boete te vermijden. Als het proefproject een succes is, zou de zwarte doos kunnen worden opgelegd aan onverbeterlijke wegpiraten.