Maximale premie

Bij zowel pensioen-als langetermijnsparen krijg je een belastingvoordeel van dertig procent op de gestorte premies. Het verschil zit in de maximale premies waar je een fiscaal voordeel voor krijgt. Voor het inkomstenjaar 2014 krijg je een belastingvoordeel op een maximale premie van 940 euro. Voor het langetermijnsparen is dat 2.260 euro.

Uitbetaling

Beide premies worden ook op een andere manier uitbetaald. Bij pensioensparen is iedereen gelijk voor de wet en mag niemand meer dan 940 euro storten. Voor langetermijnsparen wordt er gekeken naar je belastbaar loon. Hoe hoger je loon, hoe hoger je maximale premie. De bovengrens blijft weliswaar 2.260 euro.

Via de site van AG Insurance kan je bereken hoe groot je fiscaal voordeel is bij langetermijnsparen.

Fiscale korf

Pensioensparen kan je doen zonder rekening te houden met je 'fiscale korf'. Die bevat de kapitaal- en intrestaflossingen en de schuldsaldoverzekeringspremie voor je hypotheeklening. Alles in de korf biedt je een belastingvoordeel.

Indien het limiet van de korf niet is overschreden, is het interessant om aan langetermijnsparen te doen.

In vele gevallen is de korf gevuld als je een hypothecaire lening hebt lopen. Je krijgt met andere woorden geen fiscaal voordeel op je langetermijnsparen.

Is de korf nog niet gevuld dan geniet je van een dubbel voordeel als je pensioen-en langetermijnsparen combineert. Enerzijds vergroot je je aanvullend pensioen en anderzijds geniet je van een extra fiscaal voordeel. (NS)

Bij zowel pensioen-als langetermijnsparen krijg je een belastingvoordeel van dertig procent op de gestorte premies. Het verschil zit in de maximale premies waar je een fiscaal voordeel voor krijgt. Voor het inkomstenjaar 2014 krijg je een belastingvoordeel op een maximale premie van 940 euro. Voor het langetermijnsparen is dat 2.260 euro.Beide premies worden ook op een andere manier uitbetaald. Bij pensioensparen is iedereen gelijk voor de wet en mag niemand meer dan 940 euro storten. Voor langetermijnsparen wordt er gekeken naar je belastbaar loon. Hoe hoger je loon, hoe hoger je maximale premie. De bovengrens blijft weliswaar 2.260 euro. Via de site van AG Insurance kan je bereken hoe groot je fiscaal voordeel is bij langetermijnsparen. Indien het limiet van de korf niet is overschreden, is het interessant om aan langetermijnsparen te doen.In vele gevallen is de korf gevuld als je een hypothecaire lening hebt lopen. Je krijgt met andere woorden geen fiscaal voordeel op je langetermijnsparen. Is de korf nog niet gevuld dan geniet je van een dubbel voordeel als je pensioen-en langetermijnsparen combineert. Enerzijds vergroot je je aanvullend pensioen en anderzijds geniet je van een extra fiscaal voordeel. (NS)