Peeters twijfelt of AXA wel correct gehandeld heeft wanneer het de rente op spaarverzekering Crest20 verlaagde. Dat schrijft De Tijd. De verzekaar beloofde zijn klanten immers een levenslange rente van 4,75 procent. Maar daar is AXA nu op teruggekomen.

Verlaging rente

Sinds 23 maart 2016 bedraagt de gegarandeerde rente 3,75 procent voor stortingen tussen 1 januari 2000 en 12 februari 2016 en 2 procent voor stortingen gedurende een korte periode nadien. Voor vers geld dat de jongste maanden is gestort, bedraagt de gegarandeerde rente amper 0,2 procent. Peeters laat juristen een en ander bekijken.

Eerder liet de consumentenorganisatie Test-Aankoop al weten dat het de renteverlaging ongehoord vindt. "Axa mag zijn verantwoordelijkheid niet ontlopen", klonk het gisteren. "Wat is nog de geloofwaardigheid van een levensverzekeringscontract?"

De verzekeraar zegt op zijn beurt dat het alles volgens het boekje heeft gedaan. Daarbij verwijst AXA naar een wettekst die op 13 maart 2016 werd goedgekeurd. Deze wet verbiedt de bank om nog langer hogere rentevoeten dan 2 procent te behouden. De spaarverzekering levert nu nauwelijks meer op dan het traditionele spaarboekje. Wie een spaarrekening bij een van de grootbanken opent, krijgt 0,11 procent rente, het absolute minimum in ons land. (NS)

Peeters twijfelt of AXA wel correct gehandeld heeft wanneer het de rente op spaarverzekering Crest20 verlaagde. Dat schrijft De Tijd. De verzekaar beloofde zijn klanten immers een levenslange rente van 4,75 procent. Maar daar is AXA nu op teruggekomen. Sinds 23 maart 2016 bedraagt de gegarandeerde rente 3,75 procent voor stortingen tussen 1 januari 2000 en 12 februari 2016 en 2 procent voor stortingen gedurende een korte periode nadien. Voor vers geld dat de jongste maanden is gestort, bedraagt de gegarandeerde rente amper 0,2 procent. Peeters laat juristen een en ander bekijken. Eerder liet de consumentenorganisatie Test-Aankoop al weten dat het de renteverlaging ongehoord vindt. "Axa mag zijn verantwoordelijkheid niet ontlopen", klonk het gisteren. "Wat is nog de geloofwaardigheid van een levensverzekeringscontract?" De verzekeraar zegt op zijn beurt dat het alles volgens het boekje heeft gedaan. Daarbij verwijst AXA naar een wettekst die op 13 maart 2016 werd goedgekeurd. Deze wet verbiedt de bank om nog langer hogere rentevoeten dan 2 procent te behouden. De spaarverzekering levert nu nauwelijks meer op dan het traditionele spaarboekje. Wie een spaarrekening bij een van de grootbanken opent, krijgt 0,11 procent rente, het absolute minimum in ons land. (NS)