De ziekteverzekering bevestigt dat de regeling, waarbij die patiënten enkel het remgeld moeten betalen aan de huisarts, op 1 juli van start gaat.

Vorige week nog ontkende minister van Volksgezondheid Maggie De Block dat er uitstel is van de nieuwe regeling en zei ze dat 1 juli die startdatum blijft. Een delegatie protesterende artsen hadden voordien immers na ontvangst bij het Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering (RIZIV) verklaard dat de toepassing ervan wordt uitgesteld.

Overgangsperiode

Geen uitstel, maar wel een overgangsperiode, zo blijkt nu. "We hebben vastgesteld dat niet iedereen op het terrein al honderd procent uitgerust is voor elektronische facturatie. We zullen ons dan ook soepel opstellen. Wie klaar is, kan natuurlijk op 1 juli beginnen. Op 1 oktober moet iedereen van start zijn gegaan", zegt minister De Block in een persbericht van het RIZIV.

De ziekteverzekering zal intussen met de softwareleveranciers en alle betrokkenen samenwerken om de softwarepakketten bij de huisartsen aan te passen. Daar zit immers het probleem: niet alle softwarepakketten voor artsen zijn reeds aangepast.

Ongeveer 1,9 miljoen mensen zullen van de maatregel kunnen genieten. Het remgeld, dat voor hen al lager is (1 euro) betalen ze aan de arts. Maar het gedeelte dat ze terugkrijgen via het ziekenfonds, moeten ze niet meer eerst zelf betalen. "Door het nieuwe systeem maken we onze gezondheidszorgen toegankelijker voor een groep personen die het zeer moeilijk heeft", zegt De Block. (Belga/NS)

De ziekteverzekering bevestigt dat de regeling, waarbij die patiënten enkel het remgeld moeten betalen aan de huisarts, op 1 juli van start gaat. Vorige week nog ontkende minister van Volksgezondheid Maggie De Block dat er uitstel is van de nieuwe regeling en zei ze dat 1 juli die startdatum blijft. Een delegatie protesterende artsen hadden voordien immers na ontvangst bij het Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering (RIZIV) verklaard dat de toepassing ervan wordt uitgesteld.Geen uitstel, maar wel een overgangsperiode, zo blijkt nu. "We hebben vastgesteld dat niet iedereen op het terrein al honderd procent uitgerust is voor elektronische facturatie. We zullen ons dan ook soepel opstellen. Wie klaar is, kan natuurlijk op 1 juli beginnen. Op 1 oktober moet iedereen van start zijn gegaan", zegt minister De Block in een persbericht van het RIZIV.De ziekteverzekering zal intussen met de softwareleveranciers en alle betrokkenen samenwerken om de softwarepakketten bij de huisartsen aan te passen. Daar zit immers het probleem: niet alle softwarepakketten voor artsen zijn reeds aangepast.Ongeveer 1,9 miljoen mensen zullen van de maatregel kunnen genieten. Het remgeld, dat voor hen al lager is (1 euro) betalen ze aan de arts. Maar het gedeelte dat ze terugkrijgen via het ziekenfonds, moeten ze niet meer eerst zelf betalen. "Door het nieuwe systeem maken we onze gezondheidszorgen toegankelijker voor een groep personen die het zeer moeilijk heeft", zegt De Block. (Belga/NS)