Kredietgids is een website waar je simulaties kan maken, de haalbaarheid van projecten kan berekenen en rechtstreeks kredietvoorstellen kan aanvragen. Dat kan zowel voor hypothecaire kredieten als voor leningen op afbetaling, zoals een auto- of renovatielening.

In de rubriek 'Onze oplossingen' verzamelt Kredietgids.be alvast simulatiemodules die de verschillende banken op hun website aanbieden. Hiermee kan je nagaan hoeveel een specifieke lening je maandelijks zal kosten. Je vindt hier ook rekenmodules van Notaris.be en Wikifin.be voor de kostensimulatie van een woonproject en een notaris.

Daarnaast heeft Kredietgids.be ook eigen rekenmodules ontwikkeld. Daarmee kan je onder andere een aflossingstabel laten opmaken, de quotiteit (dat is de verhouding tussen een geleend bedrag en de waarde in onderpand) berekenen, de openstaande schuld bij een lopend krediet uitrekenen en nagaan hoe de leninglasten zich verhouden tot je inkomen.

Kredietdossier met kleuren

Via 'Uw project' kan je vrijblijvend een persoonlijk kredietdossier laten samenstellen. Dat gebeurt op basis van een heleboel gegevens die je dient te geven. Je wordt ook beoordeeld aan de hand van een kleur: groen, oranje of rood. Die houdt rekening met de gekozen kredietformule, je financiële situatie, je eigen inbreng, enzovoort.

Je persoonlijk dossier inclusief score kan je meteen laten doorsturen voor de aanvraag van vrijblijvende kredietvoorstellen. Daarvoor werkt Kredietgids.be samen met de onafhankelijke makelaars van hypotheek.winkel en met bemiddelaars die erkend zijn door de financiële waakhond FSMA.

Ter info: wij ondervonden soms problemen bij het ingeven van cijfers in de modules van de nieuwe website. Initiatiefnemer Stijn Derynck, die eerder al ervaring opdeed bij onder meer ING België, Immotheker en Finotheker, beloofde ons echter dat deze kinderziektes snel zullen verholpen zijn.

Kredietgids is een website waar je simulaties kan maken, de haalbaarheid van projecten kan berekenen en rechtstreeks kredietvoorstellen kan aanvragen. Dat kan zowel voor hypothecaire kredieten als voor leningen op afbetaling, zoals een auto- of renovatielening. In de rubriek 'Onze oplossingen' verzamelt Kredietgids.be alvast simulatiemodules die de verschillende banken op hun website aanbieden. Hiermee kan je nagaan hoeveel een specifieke lening je maandelijks zal kosten. Je vindt hier ook rekenmodules van Notaris.be en Wikifin.be voor de kostensimulatie van een woonproject en een notaris. Daarnaast heeft Kredietgids.be ook eigen rekenmodules ontwikkeld. Daarmee kan je onder andere een aflossingstabel laten opmaken, de quotiteit (dat is de verhouding tussen een geleend bedrag en de waarde in onderpand) berekenen, de openstaande schuld bij een lopend krediet uitrekenen en nagaan hoe de leninglasten zich verhouden tot je inkomen. Via 'Uw project' kan je vrijblijvend een persoonlijk kredietdossier laten samenstellen. Dat gebeurt op basis van een heleboel gegevens die je dient te geven. Je wordt ook beoordeeld aan de hand van een kleur: groen, oranje of rood. Die houdt rekening met de gekozen kredietformule, je financiële situatie, je eigen inbreng, enzovoort. Je persoonlijk dossier inclusief score kan je meteen laten doorsturen voor de aanvraag van vrijblijvende kredietvoorstellen. Daarvoor werkt Kredietgids.be samen met de onafhankelijke makelaars van hypotheek.winkel en met bemiddelaars die erkend zijn door de financiële waakhond FSMA. Ter info: wij ondervonden soms problemen bij het ingeven van cijfers in de modules van de nieuwe website. Initiatiefnemer Stijn Derynck, die eerder al ervaring opdeed bij onder meer ING België, Immotheker en Finotheker, beloofde ons echter dat deze kinderziektes snel zullen verholpen zijn.