Ook de CREG, de regulator van de energiemarkt, bevestigt dat het moment ideaal is, bericht Het Laatste Nieuws.

De energieprijzen zijn sinds begin vorig jaar nog niet zo laag geweest voor particulieren. "Alleen al deze maand liggen die tarieven 15% lager dan in december", aldus Olivier Brisac, CEO van KillmyBill. "Wie nu een contract met een vaste prijs afsluit, komt een jaar lang goedkoper uit."

Vorige maand veranderden bijna 150.000 Vlaamse gezinnen en kleine bedrijven van leverancier. Dat is het op één na hoogste maandcijfer. In heel 2014 wisselden 19 procent van de klanten van stroombedrijf, 14 procent stapte over naar een andere gasleverancier.

Gratis veranderen

Sinds 13 september 2012 kunnen zowel gezinnen, zelfstandigen als KMO's met een maximaal elektriciteitsverbruik van 49.999 kWh en een maximaal aardgasverbruik van 99.999 kWh gratis veranderen van leverancier of contract.

Daarenboven word je beschermd als een energieleverancier zijn vergunning zou verliezen en op die manier niet langer energie kan leveren. Een zogenaamde 'noodleverancier' voorziet je dan van elektriciteit en aardgas. Dat meldt de site van de Vlaamse regulator van de elektriciteits- en gasmarkt (vreg).

Indien je je contract wilt stopzetten moet je rekening houden met een opzegtermijn van één maand. (Belga/NS)

Wil je weten welke energieleverancier het best bij je past, dan kan je hier de V-test doen. De test berekent hoeveel je ongeveer op jaarbasis zult betalen als je nu een contract bij een leverancier tekent. Bedrijven kunnen hier een aangepaste test doen.

Ook de CREG, de regulator van de energiemarkt, bevestigt dat het moment ideaal is, bericht Het Laatste Nieuws. De energieprijzen zijn sinds begin vorig jaar nog niet zo laag geweest voor particulieren. "Alleen al deze maand liggen die tarieven 15% lager dan in december", aldus Olivier Brisac, CEO van KillmyBill. "Wie nu een contract met een vaste prijs afsluit, komt een jaar lang goedkoper uit." Vorige maand veranderden bijna 150.000 Vlaamse gezinnen en kleine bedrijven van leverancier. Dat is het op één na hoogste maandcijfer. In heel 2014 wisselden 19 procent van de klanten van stroombedrijf, 14 procent stapte over naar een andere gasleverancier. Sinds 13 september 2012 kunnen zowel gezinnen, zelfstandigen als KMO's met een maximaal elektriciteitsverbruik van 49.999 kWh en een maximaal aardgasverbruik van 99.999 kWh gratis veranderen van leverancier of contract. Daarenboven word je beschermd als een energieleverancier zijn vergunning zou verliezen en op die manier niet langer energie kan leveren. Een zogenaamde 'noodleverancier' voorziet je dan van elektriciteit en aardgas. Dat meldt de site van de Vlaamse regulator van de elektriciteits- en gasmarkt (vreg). Indien je je contract wilt stopzetten moet je rekening houden met een opzegtermijn van één maand. (Belga/NS)