Bij Bpost Bank gaat het om een spaarrekening waar u maximaal 500 euro per maand op kan storten. De bank betaalt een vergoeding die bestaat uit 0,3 procent basisrente en 1,5 procent getrouwheidspremie.

Zowel de premie als de totale vergoeding zijn bij de hoogste op de Belgische markt. De premie is wel pas verworven nadat het geld een jaar lang onaangeroerd blijft. De basisrente is minder royaal.

Deze spaarrekening lijkt vooral geschikt voor wie van plan is met mondjesmaat een groot bedrag bij mekaar te sparen.

Bpost haalt de mosterd voor zijn Ritmo-rekening bij de Start2Save van KBC. Die rekening werkt met een verplichte automatische spaaropdracht van maximaal 500 euro per maand. We zien in de voorwaarden van de Ritmo-rekening dat er geen maandelijkse minimumstorting vereist is.

De Start2Save-rekening van KBC biedt een hogere basisrente (1%) en een lagere premie (0,75%). Daardoor is de Start2Save van KBC beter geschikt dan de Ritmo-spaarrekening voor wie elke maand een klein bedrag wil opzij zetten en niet zeker is dat hij/zij het geld niet nodig heeft binnen het jaar.

Tijdelijke voorwaarden

Bij Belfius is er geen maximum op de (maandelijkse) transferts naar de nieuwe Prime-rekening en ligt de basisrente dubbel zo hoog. De bank biedt naar eigen zeggen "tijdelijk uitzonderlijke voorwaarden" en dat mag je letterlijk nemen.

Binnen een jaar zal de basisrente op je boekje wellicht slechts een fractie zijn van de rente vandaag.

Belfius voert naar jaarlijkse gewoonte een promotie voor spaarboekjes in januari. Vorig jaar lanceerde Belfius de Premium-spaarrekening met een basisrente van 1 procent. Op 1 januari 2015 werden die Premium-boekjes omgezet naar de gewone spaarrekening van Belfius, waarop de spaarders nog amper 0,15 procent basisrente genieten.

Deze keer biedt Belfius een basisrente van 0,6 procent en een premie van 0,5 procent. De nieuwe Prime-spaarrekeningen kunnen enkel via het agentschap worden geopend.

"We willen met onze klanten het gesprek aangaan, waarbij we hen kunnen wijzen op mogelijke alternatieve beleggingen", klinkt het bij Belfius. Je kan deze rekening met andere woorden niet in een wip openen.

Ook bestaande klanten van Belfius kunnen hun geld overzetten van een bestaand boekje naar het nieuwe Prime-spaarboekje. De bestaande klanten hebben niets te verliezen bij een overdracht naar de Prime-rekening en enkel te winnen. Voor mensen die vandaag nog geen klant zijn bij Belfius zijn er spaarboekjes met een hogere vergoeding te vinden. (IDW)

Bij Bpost Bank gaat het om een spaarrekening waar u maximaal 500 euro per maand op kan storten. De bank betaalt een vergoeding die bestaat uit 0,3 procent basisrente en 1,5 procent getrouwheidspremie. Deze spaarrekening lijkt vooral geschikt voor wie van plan is met mondjesmaat een groot bedrag bij mekaar te sparen.Bpost haalt de mosterd voor zijn Ritmo-rekening bij de Start2Save van KBC. Die rekening werkt met een verplichte automatische spaaropdracht van maximaal 500 euro per maand. We zien in de voorwaarden van de Ritmo-rekening dat er geen maandelijkse minimumstorting vereist is. De Start2Save-rekening van KBC biedt een hogere basisrente (1%) en een lagere premie (0,75%). Daardoor is de Start2Save van KBC beter geschikt dan de Ritmo-spaarrekening voor wie elke maand een klein bedrag wil opzij zetten en niet zeker is dat hij/zij het geld niet nodig heeft binnen het jaar.Binnen een jaar zal de basisrente op je boekje wellicht slechts een fractie zijn van de rente vandaag.Belfius voert naar jaarlijkse gewoonte een promotie voor spaarboekjes in januari. Vorig jaar lanceerde Belfius de Premium-spaarrekening met een basisrente van 1 procent. Op 1 januari 2015 werden die Premium-boekjes omgezet naar de gewone spaarrekening van Belfius, waarop de spaarders nog amper 0,15 procent basisrente genieten.Deze keer biedt Belfius een basisrente van 0,6 procent en een premie van 0,5 procent. De nieuwe Prime-spaarrekeningen kunnen enkel via het agentschap worden geopend. "We willen met onze klanten het gesprek aangaan, waarbij we hen kunnen wijzen op mogelijke alternatieve beleggingen", klinkt het bij Belfius. Je kan deze rekening met andere woorden niet in een wip openen.Ook bestaande klanten van Belfius kunnen hun geld overzetten van een bestaand boekje naar het nieuwe Prime-spaarboekje. De bestaande klanten hebben niets te verliezen bij een overdracht naar de Prime-rekening en enkel te winnen. Voor mensen die vandaag nog geen klant zijn bij Belfius zijn er spaarboekjes met een hogere vergoeding te vinden. (IDW)