Mobiel betalen raakt mondjesmaat ingeburgerd in ons land. Recente cijfers van Bancontact tonen aan dat de afgelopen twaalf maanden twee miljoen transacties werden uitgevoerd met een smartphone. En dat is verschillende betaalbedrijven niet ontgaan. Onder meer Seqr hoopt met de lancering van een nieuwe applicatie een marktaandeel te veroveren. Het betaalbedrijf gooit de QR-code overboord.

De gebruikers kunnen met de nieuwe technologie betalingen tot 25 euro doen. Ze moeten ook hun pincode niet ingeven. Het volstaat het toestel in de buurt van een contactloze betaalterminal te houden.

Mobiele portemonnee

Gebruikers kunnen vanaf vandaag hun smartphone gebruiken om contactloos te betalen in onder meer Carrefour, Ikea, Decathlon, Inno, Aldi en Starbucks. Bedoeling is dat tegen 2020 alle betaalterminals contactloze betalingen aanvaarden. Bovendien kunnen er volgens de voorschriften van de kaartnetwerken na 2018 in Europa geen betaalterminals zonder contactloze technologie meer verkocht of geïnstalleerd worden. De Seqr-technologie werkt voorlopig alleen voor Android-smartphones met een ingebouwde NFC-chip.

Het betaalbedrijf is ervan overtuigd dat mobiel betalen de toekomst is. "Je smartphone is dan je mobiele portemonnee. Cashgeld en kaarten) zullen langzamerhand verdwijnen", klinkt het.

Seqr gaat met de nieuwe applicatie onder meer de concurrentie aan met Bancontact en Payconiq. Dat laatste betaalplatform is ontstaan uit een partnership van ING en KBC. (NS)

Mobiel betalen raakt mondjesmaat ingeburgerd in ons land. Recente cijfers van Bancontact tonen aan dat de afgelopen twaalf maanden twee miljoen transacties werden uitgevoerd met een smartphone. En dat is verschillende betaalbedrijven niet ontgaan. Onder meer Seqr hoopt met de lancering van een nieuwe applicatie een marktaandeel te veroveren. Het betaalbedrijf gooit de QR-code overboord.De gebruikers kunnen met de nieuwe technologie betalingen tot 25 euro doen. Ze moeten ook hun pincode niet ingeven. Het volstaat het toestel in de buurt van een contactloze betaalterminal te houden.Gebruikers kunnen vanaf vandaag hun smartphone gebruiken om contactloos te betalen in onder meer Carrefour, Ikea, Decathlon, Inno, Aldi en Starbucks. Bedoeling is dat tegen 2020 alle betaalterminals contactloze betalingen aanvaarden. Bovendien kunnen er volgens de voorschriften van de kaartnetwerken na 2018 in Europa geen betaalterminals zonder contactloze technologie meer verkocht of geïnstalleerd worden. De Seqr-technologie werkt voorlopig alleen voor Android-smartphones met een ingebouwde NFC-chip.Het betaalbedrijf is ervan overtuigd dat mobiel betalen de toekomst is. "Je smartphone is dan je mobiele portemonnee. Cashgeld en kaarten) zullen langzamerhand verdwijnen", klinkt het.Seqr gaat met de nieuwe applicatie onder meer de concurrentie aan met Bancontact en Payconiq. Dat laatste betaalplatform is ontstaan uit een partnership van ING en KBC. (NS)