HomeBudget is een app (voor je iPhone, iPad of Android-toestel) waarmee je een overzicht behoudt van je inkomsten en uitgaven. Dat gebeurt via handige rapportjes en grafieken die op elk moment de evolutie van je budget in kaart brengen. In de categorieën 'Expenses' en 'Income' kan je alle details van je geldstromen netjes invoeren.

Handig is ook de rubriek 'Budget': die laat je bedragen ingeven voor vaste kosten zoals voor de huur van je woning of je internetabonnement.

Laat je budget voorspellen

De 'Reports'-functie van HomeBudget geeft je duidelijke overzichten, en via een druk op de knop krijg je zelfs een voorspelling van je budget te zien. Dit werkt uiteraard niet perfect, maar het geeft je wel een indicatie van je te verwachten financiële toestand op het einde van de maand.

Gratis uitproberen? Dat kan!

De 'Lite'-versie van HomeBudget is weliswaar te beperkt: hiermee kan je slechts een gering aantal details invoeren.

Maar deze gratis versie laat je wel alle mogelijkheden van de tool uitproberen. Ben je daarna overtuigd van de troeven van deze app, dan kan je alsnog overschakelen naar de te betalen versie. Die kost ongeveer 4,5 euro.

Pocket Budget als alternatief

Een alternatief is Pocket Budget, een gratis iPhone-applicatie die ontwikkeld werd door kredietverlener Cofidis. Hiermee kan je eveneens je dagelijkse uitgaven beheren. Ook hier geef je per categorie alle inkomsten en kosten in, en de tool houdt dan continu het evenwicht in de gaten. De applicatie berekent ook de spreiding van je uitgaven per categorie, het resterende totaalbedrag en het dagelijkse budget waaraan je je dient te houden. (RVE)

HomeBudget is een app (voor je iPhone, iPad of Android-toestel) waarmee je een overzicht behoudt van je inkomsten en uitgaven. Dat gebeurt via handige rapportjes en grafieken die op elk moment de evolutie van je budget in kaart brengen. In de categorieën 'Expenses' en 'Income' kan je alle details van je geldstromen netjes invoeren. Handig is ook de rubriek 'Budget': die laat je bedragen ingeven voor vaste kosten zoals voor de huur van je woning of je internetabonnement.De 'Reports'-functie van HomeBudget geeft je duidelijke overzichten, en via een druk op de knop krijg je zelfs een voorspelling van je budget te zien. Dit werkt uiteraard niet perfect, maar het geeft je wel een indicatie van je te verwachten financiële toestand op het einde van de maand.De 'Lite'-versie van HomeBudget is weliswaar te beperkt: hiermee kan je slechts een gering aantal details invoeren. Een alternatief is Pocket Budget, een gratis iPhone-applicatie die ontwikkeld werd door kredietverlener Cofidis. Hiermee kan je eveneens je dagelijkse uitgaven beheren. Ook hier geef je per categorie alle inkomsten en kosten in, en de tool houdt dan continu het evenwicht in de gaten. De applicatie berekent ook de spreiding van je uitgaven per categorie, het resterende totaalbedrag en het dagelijkse budget waaraan je je dient te houden. (RVE)