Kan je zomaar je Lottowinst ophalen bij de lokale krantenverkoper?

© iStock
Niels Saelens Redacteur Trends.be & Moneytalk.be

Het geluk lacht je toe en je gaat aan de haal met de prijzenpot van de Lotto. Mag je dan zomaar aankloppen bij een verkooppunt om je prijs op te eisen?

Allereerst wacht je best niet te lang om je prijs op te halen. Een winnend Lottobiljet is namelijk maar twintig weken geldig. Doe je dat niet, dan mag je geen aanspraak meer maken op het bedrag dat je hebt gewonnen. De Lottowinsten zijn bovendien belastingvrij. Maar kan je eender welk bedrag ophalen bij een verkooppunt?

Winst tot 2000 euro

Voor bedragen tot 2000 euro kan je zonder problemen aankloppen bij je favoriete krantenverkoper of winkel. De uitbater is verplicht om alle bedragen tot 1000 euro uit te betalen. Hij mag weliswaar uitstel vragen als er niet genoeg geld in de kassa zit.

Kan je zomaar je Lottowinst ophalen bij de lokale krantenverkoper?

Voor winsten tussen 1000 en 2000 euro kan je doorverwezen worden naar een regionaal kantoor van de Nationale Loterij. Hou daarbij rekening dat je niet enkel het winnende biljet bij de hand moet hebben, maar ook je identiteitskaart en je rekeningnummer.

Winst boven 25.000 euro

Is vrouwe Fortuna je welgezind en gunt ze je een Lottowinst die hoger ligt dan 25.000 dan word je verwacht je te melden bij het hoofdkantoor van de Nationale Loterij. Net zoals bij de regionale kantoren zal je je identiteitskaart, het winnend biljet en je rekeningnummer moeten voorleggen.

Je kan bovendien beroep doen op een winnaarsbegeleiding. Experts begeleiden je en geven je professioneel advies over hoe je moet omgaan met de plotse verandering in je leven. Daarnaast kan je ook de hulp inroepen van een financieel adviseur. (NS)

Meer informatie vind je op Lottowinnaars.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content