Heel lage rente

Door de lage rente is het moeilijk om nog een noemenswaardige rente te krijgen op geld dat je wilt parkeren voor een aantal maanden of zelfs wat langer. Termijnrekeningen met een korte looptijd brengen zo goed als niets op en ook op de meeste spaarrekeningen is de rente bedroevend laag.

1 procent met allerlei voorwaarden

Wie toch nog graag een behoorlijke rente krijgt van rond de 1 procent netto moet zijn geld parkeren op een zogenaamde "tempo"-spaarrekening of een klassieke spaarrekening met lage basispremie en hoge getrouwheidspremie. Maar beide formules zijn niet echt geschikt om je cash tijdelijk te parkeren en echt transparant kan je de rekeningen ook niet noemen.

Bij een tempo-spaarrekeningen krijgt je doorgaans wel 1 procent netto, maar kan je slechts een klein bedrag per maand storten én moet je het geld best een jaar laten staan.

Ook de spaarrekeningen met lage basisrente en hoge getrouwheidspremie zijn verre van ideaal voor het parkeren van geld en in de praktijk weinig transparant. Want hou maar eens perfect bij of de gestorte cash wel of niet al meer dan 12 maanden op de rekening staat. Zeker als je regelmatig "bijspaart" (bijstort) is dat onbegonnen werk.

Nieuwe trend met hoge basisintrest

Wie zijn geld een paar maand wil parkeren, weet graag wat het opbrengt zonder te moeten voldoen aan allerlei voorwaarden. Een aantal nichebanken (o.a. Medirect, MoneYou, en NIBC) hebben dit blijkbaar ook gezien en hebben daarom ook spaarrekeningen met één tarief dat net iets meer dan 1 procent netto geeft.

Let wel, het gaat om niet-gereglementeerde spaarrekeningen - je betaalt dus roerende voorheffing- die na aftrek van de 25 procent roerende voorheffing iets meer dan 1 procent netto geven. Medirecht geeft momenteel de hoogste rente (1,40% netto), maar daar is wel een opzeg van 3 maand vereist als je je geld wilt opnemen.

Door de lage rente is het moeilijk om nog een noemenswaardige rente te krijgen op geld dat je wilt parkeren voor een aantal maanden of zelfs wat langer. Termijnrekeningen met een korte looptijd brengen zo goed als niets op en ook op de meeste spaarrekeningen is de rente bedroevend laag. Wie toch nog graag een behoorlijke rente krijgt van rond de 1 procent netto moet zijn geld parkeren op een zogenaamde "tempo"-spaarrekening of een klassieke spaarrekening met lage basispremie en hoge getrouwheidspremie. Maar beide formules zijn niet echt geschikt om je cash tijdelijk te parkeren en echt transparant kan je de rekeningen ook niet noemen. Bij een tempo-spaarrekeningen krijgt je doorgaans wel 1 procent netto, maar kan je slechts een klein bedrag per maand storten én moet je het geld best een jaar laten staan. Ook de spaarrekeningen met lage basisrente en hoge getrouwheidspremie zijn verre van ideaal voor het parkeren van geld en in de praktijk weinig transparant. Want hou maar eens perfect bij of de gestorte cash wel of niet al meer dan 12 maanden op de rekening staat. Zeker als je regelmatig "bijspaart" (bijstort) is dat onbegonnen werk.Wie zijn geld een paar maand wil parkeren, weet graag wat het opbrengt zonder te moeten voldoen aan allerlei voorwaarden. Een aantal nichebanken (o.a. Medirect, MoneYou, en NIBC) hebben dit blijkbaar ook gezien en hebben daarom ook spaarrekeningen met één tarief dat net iets meer dan 1 procent netto geeft. Let wel, het gaat om niet-gereglementeerde spaarrekeningen - je betaalt dus roerende voorheffing- die na aftrek van de 25 procent roerende voorheffing iets meer dan 1 procent netto geven. Medirecht geeft momenteel de hoogste rente (1,40% netto), maar daar is wel een opzeg van 3 maand vereist als je je geld wilt opnemen.