In deze tien landen wonen de meeste miljardairs

In deze tien landen wonen de meeste miljardairs
© reuters

10. Canada © iStock

Canada telt 33 miljardairs die samen 112,6 miljard dollar op hun rekening hebben staan. De rijkste Canadees is David Thomson. Hij is 23,8 miljard dollard waard. Hij heeft 58 procent van de aandelen van het mediabedrijf Thomson Reuters in handen.

9. Frankrijk © iStock

In Frankrijk wonen 39 miljardairs. Samen hebben ze 212 miljard dollar in handen. Liliane Bettencourt, dochter van de oprichter van l'Oréal, is de rijkste inwoner van Frankrijk. Zij heeft 36,1 miljard dollar op haar bankrekening staan.

8. Italië © iStock

Italië telt 43 miljardairs die samen 150,8 miljard dollar op hun bankrekening hebben staan. De rijkste Italiaan, Maria Franca Fissolo is 22,1 miljard dollar waard. Zij is de weduwe van Michele Ferrero.

7. Het Verenigd Koninkrijk © iStock

Het Verenigd Koninkrijk is 50 miljardairs rijk die samen 161,8 miljard dollar rijk zijn. De rijkste miljardairs in het Verenigd Koninkrijk zijn de vier broertjes Hinduja. Samen zijn zij 14,5 miljard dollar waard. Zij staan aan het hoofd van het conglomeraat Hinduja Group.

6. Hong Kong © iStock

In Hong Kong wonen 63 miljardairs die samen 240,2 miljard dollar op hun bankrekening hebben staan. De zakenman Li Ka-shing is met 27,1 miljard dollar de rijkste inwoner. Hij is ook de rijkste mens ter wereld van Chinese afkomst.

5. Rusland © iStock

Rusland telt 77 miljardairs. Samen zijn ze 282 miljard dollar waard. De rijkste Rus is Leonid Mikhelson die 14,4 miljard dollar waard is. Hij is een van de belangrijkste aandeelhouders van de natuurlijke gasproducent Novatek

4. India © iStock

India telt 84 miljardairs die samen 248,4 miljard dollar op hun rekening hebben staan. De rijkste inwoner is Mukesh Ambani. Hij is 19,3 miljard dollard waard. Hij is voorzitter, directeur en grootste aandeelhouder van Reliance Industries Limited.

3. Duitsland © iStock

Duitsland herbergt 120 miljardairs. Samen hebben ze 469, 1miljard dollar in handen. Beate Heister en Karl Albrecht zijn de twee rijkste Duitsers. De zonen van een van de oprichters van de winkelketen Aldi, Karl Albrecht Sr zijn 25,9 miljard dollar waard.

2. China © iStock

In China wonen 251 miljardairs. Samen hebben ze 593 miljard dollar in handen. De zakenman Jianlin Wang is met 28,7 miljard dollar de rijkste inwoner van China.

1. Verenigde Staten © iStock

Met bijna twee keer zo veel miljardairs als China, tellen de Verenigde Staten de meeste miljardairs. In totaal zijn ze met 540. Samen zijn ze 2,399 miljard dollar waard. De rijkste Amerikaan is nog altijd de oprichter van Microsoft, Bill Gates. Hij heeft 75 miljard dollar op zijn bankrekening staan. Gates is bovendien de rijkste persoon ter wereld.