De regeling kadert in het mondzorgtraject dat op 1 januari 2015 van start ging. Iedereen kreeg toen één jaar de tijd om langs te gaan bij de tandarts voor een preventief mondonderzoek. Bedoeling was op 1 januari 2016 het remgeld op te trekken voor wie dat niet deed. Dat lukte echter niet, waardoor minister De Block 1 februari als "nieuwe streefdatum" naar voren schoof.

Wettelijke voorbereiding

Maar ook dat bleek intussen te ambitieus. "Omdat de wettelijke voorbereiding nog even duurt, gaat de geplande remgeldverhoging pas in op 1 juli 2016", meldt ze. De wettelijke basis voor het mondzorgtraject kreeg vrijdag een eerste keer groen licht van de federale ministerraad en gaat nu voor advies naar de Raad van State.

Concreet zal het remgeld stijgen van 25 naar 40 procent van het honorarium. Voor patiënten met recht op een verhoogde tegemoetkoming liggen de percentages op respectievelijk 10 en 20 procent. (Belga/NS)

De regeling kadert in het mondzorgtraject dat op 1 januari 2015 van start ging. Iedereen kreeg toen één jaar de tijd om langs te gaan bij de tandarts voor een preventief mondonderzoek. Bedoeling was op 1 januari 2016 het remgeld op te trekken voor wie dat niet deed. Dat lukte echter niet, waardoor minister De Block 1 februari als "nieuwe streefdatum" naar voren schoof.Maar ook dat bleek intussen te ambitieus. "Omdat de wettelijke voorbereiding nog even duurt, gaat de geplande remgeldverhoging pas in op 1 juli 2016", meldt ze. De wettelijke basis voor het mondzorgtraject kreeg vrijdag een eerste keer groen licht van de federale ministerraad en gaat nu voor advies naar de Raad van State. Concreet zal het remgeld stijgen van 25 naar 40 procent van het honorarium. Voor patiënten met recht op een verhoogde tegemoetkoming liggen de percentages op respectievelijk 10 en 20 procent. (Belga/NS)