Wekelijks een bezoekje brengen aan een sauna kan je helpen om een stresserende werkweek van je af te zetten. Toch is Norton er steevast van overtuigd dat je meer plezier kan halen uit dergelijke pleziertjes als je er geen gewoonte van maakt. "Overvloed is de aartsvijand van appreciatie", schrijft Norton in zijn boek, Happy Money.

"Om de kleinere luxezaken te leren appreciëren, zoals een saunabezoek, moet je ze niet opnemen in je weekschema. Door dergelijke consumpties tot een minimum te beperken, haal je er niet enkel meer plezier uit, maar spaar je ook veel geld", vertelt de financiële site, learnivest.com.

Volgens Norton kan je je op die manier gemakkelijk houden aan je maandbudget zonder het gevoel te krijgen dat je jezelf ' kaalplukt'. Jezelf verwennen krijgt veel meer betekenis als je de zaken die je graag doet eventjes links laat liggen.

Het stappenplan

Om je de strategie van Norton eigen te maken, moet je simpelweg de volgende stappen volgen:

1. Ga op zoek naar de pleziertjes die zo alledaags zijn geworden dat ze hun speciale waarde verloren zijn. Dat zijn meestal zaken die je dagelijks of wekelijks doet en een behoorlijke hap nemen uit je budget. "Dat kan gaan van een wekelijkse date-avond met je vriendin tot elke dag een warme maaltijd eten op het werk", vertelt Norton.

2. Stel een plan op om die uitgaven even aan je voorbij te laten gaan. Je kan dat het best doen door een weekplanning op te stellen.

"Kies een vaste dag uit om een warme maaltijd te eten op het werk. Neem de andere dagen je eigen lunchpakket mee", aldus Norton. Je zal niet enkel extra geld sparen, maar je zal het eten op je werk des te meer appreciëren.

3. Na een tijdje kan alles alledaags worden, zelfs een weekplanning. Wanneer dat gebeurt, kan je proberen om lukraak toe te geven aan de pleziertjes. Volgens Norton genieten we meer van een ervaring als het spontaan gebeurt. (NS)

Wekelijks een bezoekje brengen aan een sauna kan je helpen om een stresserende werkweek van je af te zetten. Toch is Norton er steevast van overtuigd dat je meer plezier kan halen uit dergelijke pleziertjes als je er geen gewoonte van maakt. "Overvloed is de aartsvijand van appreciatie", schrijft Norton in zijn boek, Happy Money.Volgens Norton kan je je op die manier gemakkelijk houden aan je maandbudget zonder het gevoel te krijgen dat je jezelf ' kaalplukt'. Jezelf verwennen krijgt veel meer betekenis als je de zaken die je graag doet eventjes links laat liggen. Om je de strategie van Norton eigen te maken, moet je simpelweg de volgende stappen volgen:1. Ga op zoek naar de pleziertjes die zo alledaags zijn geworden dat ze hun speciale waarde verloren zijn. Dat zijn meestal zaken die je dagelijks of wekelijks doet en een behoorlijke hap nemen uit je budget. "Dat kan gaan van een wekelijkse date-avond met je vriendin tot elke dag een warme maaltijd eten op het werk", vertelt Norton. 2. Stel een plan op om die uitgaven even aan je voorbij te laten gaan. Je kan dat het best doen door een weekplanning op te stellen. 3. Na een tijdje kan alles alledaags worden, zelfs een weekplanning. Wanneer dat gebeurt, kan je proberen om lukraak toe te geven aan de pleziertjes. Volgens Norton genieten we meer van een ervaring als het spontaan gebeurt. (NS)