Ouders die niet meer samenleven kunnen werken met een kindrekening om de kosten met betrekking tot de kinderen te betalen. Wat houdt zo'n rekening precies in en hoe kan je daarmee werken?

Wat is het?

Een kindrekening is een rekening die wordt afgesloten bij een bank of financiële instelling. Ze staat op naam van de beide ouders. De gelden die erop staan zijn bestemd om de verblijfoverstijgende kosten van de kinderen te betalen. Denk daarbij bijvoorbeeld maar aan schoolkosten, medische kosten en diens meer. Beide ouders hebben volmacht op de rekening en kunnen er betalingen mee doen. Ze kunnen ook de evolutie van de rekeningstand zien.

Je kan het overeenkomen

Als ouders kan je overeenkomen te werken met zo'n kindrekening. Maak daarbij goede afspraken van welke kosten er juist van kunnen worden betaald. Spreek tevens af hoe er geld op de rekening komt (wie betaalt hoeveel), of de kinderbijslag er al dan niet op wordt gestort enz. Zorg er tevens voor dat er geen cashafhalingen gebeuren.

De rechter kan het opleggen

De rechter kan de ouders verplichten te werken met een kindrekening als één van de ouders dat vraagt. De rechter zal dan onder andere bepalen hoeveel beide ouders moeten bijdragen in de kosten (in welke verhouding zij stortingen moeten doen op de rekening), voor welke kosten de ouders de rekening kunnen raadplegen, hoe het toezicht op de uitgaven moet gebeuren en diens meer.

Ouders die niet meer samenleven kunnen werken met een kindrekening om de kosten met betrekking tot de kinderen te betalen. Wat houdt zo'n rekening precies in en hoe kan je daarmee werken?Een kindrekening is een rekening die wordt afgesloten bij een bank of financiële instelling. Ze staat op naam van de beide ouders. De gelden die erop staan zijn bestemd om de verblijfoverstijgende kosten van de kinderen te betalen. Denk daarbij bijvoorbeeld maar aan schoolkosten, medische kosten en diens meer. Beide ouders hebben volmacht op de rekening en kunnen er betalingen mee doen. Ze kunnen ook de evolutie van de rekeningstand zien.Als ouders kan je overeenkomen te werken met zo'n kindrekening. Maak daarbij goede afspraken van welke kosten er juist van kunnen worden betaald. Spreek tevens af hoe er geld op de rekening komt (wie betaalt hoeveel), of de kinderbijslag er al dan niet op wordt gestort enz. Zorg er tevens voor dat er geen cashafhalingen gebeuren.De rechter kan de ouders verplichten te werken met een kindrekening als één van de ouders dat vraagt. De rechter zal dan onder andere bepalen hoeveel beide ouders moeten bijdragen in de kosten (in welke verhouding zij stortingen moeten doen op de rekening), voor welke kosten de ouders de rekening kunnen raadplegen, hoe het toezicht op de uitgaven moet gebeuren en diens meer.