1. Start vroeg

Sommige rommelmarkten gaan reeds van start om 6 uur 's ochtends. Als je pas om 11 uur je kraam op orde kunt zetten, zal je gegarandeerd enkele unieke verkoopkansen missen.

2. Gebruik prijsetiketten

Volgens slimdoordedag.be kan je met behulp van prijsetiketten de meer introverte kopers naar je standje lokken. Sommige mensen zijn namelijk te verlegen om naar de prijs te vragen.

Daarenboven geeft een prijskaart je een marge waarbinnen je kan onderhandelen. Stel een hoger dan de gewenste prijs voorop.

3. Zorg voor stroom

Met behulp van stroom kan je potentiële klanten bewijzen dat de elektrische toestellen naar behoren werken. Zo verhoog je je kansen op een succesvol verkoop.

4. Wees ordelijke

Werk met categorieën, zo moet een koper niet te lang zoeken als hij een bepaald product wilt vinden. Daarenboven schrikt een wanordelijk ingerichte kraam mogelijk geïnteresseerden af.

Zet daarnaast de mooiste spullen in de kijker. Zo lok je meer mensen naar je kraam.

5. ken je klant

Prijs de gepaste spullen aan aan de juiste klant. Zo doen kinderspeelgoed en schoolboeken het goed bij mensen die op zoek zijn naar tweedehandsspullen. Verzamelaars zijn op hun beurt meer geïnteresseerd in horloges, postzegels,...

6. Kies de juiste rommelmarkt

Sites zoals rommelmarkt.be zijn de ideale plek om je zoektocht naar de juiste rommelmarkt met te starten. Ook het gemeentebestuur kan je de nodige informatie verschaffen.

Naast de lokale rommelmarkten zijn er ook markten die je de kans bieden om binnen een bepaald profiel je spullen aan de man te brengen. Zo zijn er bijvoorbeeld rommelmarkten die speciaal zijn opgericht om kledij te verkopen. (NS)

Sommige rommelmarkten gaan reeds van start om 6 uur 's ochtends. Als je pas om 11 uur je kraam op orde kunt zetten, zal je gegarandeerd enkele unieke verkoopkansen missen. Daarenboven geeft een prijskaart je een marge waarbinnen je kan onderhandelen. Stel een hoger dan de gewenste prijs voorop. Met behulp van stroom kan je potentiële klanten bewijzen dat de elektrische toestellen naar behoren werken. Zo verhoog je je kansen op een succesvol verkoop. Werk met categorieën, zo moet een koper niet te lang zoeken als hij een bepaald product wilt vinden. Daarenboven schrikt een wanordelijk ingerichte kraam mogelijk geïnteresseerden af. Zet daarnaast de mooiste spullen in de kijker. Zo lok je meer mensen naar je kraam. Sites zoals rommelmarkt.be zijn de ideale plek om je zoektocht naar de juiste rommelmarkt met te starten. Ook het gemeentebestuur kan je de nodige informatie verschaffen. Naast de lokale rommelmarkten zijn er ook markten die je de kans bieden om binnen een bepaald profiel je spullen aan de man te brengen. Zo zijn er bijvoorbeeld rommelmarkten die speciaal zijn opgericht om kledij te verkopen. (NS)