Door de afronding van de bedragen wil de Federale Overheidsdienst voor Economie het gebruik van 1 en 2 eurocentstukken doen afnemen. Dat heeft de FOD zelf aangekondigd.

De dienst verplicht niemand om mee te doen aan de afrondingsmogelijkheid.

De ministers hadden eind maart, toen ze het eens waren over de afronding, laten weten dat de nieuwe regels al in juni van kracht zouden gaan. Toen al stond vast dat de maatregel enkel van toepassing zou zijn op cashbetalingen.

Na een evaluatie van de ingreep, die binnen twee jaar gepland staat, zou een eventuele uitbreiding naar bijvoorbeeld elektronische betalingen mogelijk zijn.

Morgen geeft de FOD Economie meer tekst en uitleg over de nieuwe wetgeving tijdens een persconferentie.(Belga/NS)

Door de afronding van de bedragen wil de Federale Overheidsdienst voor Economie het gebruik van 1 en 2 eurocentstukken doen afnemen. Dat heeft de FOD zelf aangekondigd. De dienst verplicht niemand om mee te doen aan de afrondingsmogelijkheid. De ministers hadden eind maart, toen ze het eens waren over de afronding, laten weten dat de nieuwe regels al in juni van kracht zouden gaan. Toen al stond vast dat de maatregel enkel van toepassing zou zijn op cashbetalingen. Na een evaluatie van de ingreep, die binnen twee jaar gepland staat, zou een eventuele uitbreiding naar bijvoorbeeld elektronische betalingen mogelijk zijn.Morgen geeft de FOD Economie meer tekst en uitleg over de nieuwe wetgeving tijdens een persconferentie.(Belga/NS)