De aanval op de digitale kanalen van de banken is deze voormiddag begonnen bij BNP Paribas Fotis.De bank werd het slachtoffer van een zogenaamde DDoS-aanval, waarbij de servers bestookt worden met aanvragen waardoor ze plat gaan. Dat bevestigt woordvoerster Hilde Junius.

DownSec

Hackerscollectief DownSec heeft de actie opgeëist via Twitter en Youtube. In een video veroordeelt het hackerscollectief de Belgische kilometerheffing. De hackers eisen dat de regering die belasting afschaft. Volgens Downsec gaat de consument uiteindelijk het gelag betalen omdat "zo'n heffing onze producten duurder maakt." Voorts willen ze dat premier Charles Michel ontslag neemt. "Indien hij premier blijft, zullen wij andere financiële sites niet sparen", klinkt het.

De panne bij BNP Paribas Fortis begon rond 8.15 uur. Kort voor 11.00 uur waren de website en PC Banking van de bank weer beschikbaar. De mobiele app werkte dan nog niet. "Indien nodig kunnen onze klanten contact opnemen met het Easy Banking Center op het nummer 02 762 60 00", laat de bank weten.

Kort na de aanval op BNP Paribas Fortis lieten de internetpiraten via Twitter weten dat ze ook de sites van AXA en Beobank gingen platleggen. Rond de middag kregen de surfers bij een bezoek aan de sites van beide banken een foutmelding. In de vroege namiddag waren de twee sites opnieuw beschikbaar. (Belga/NS)

De aanval op de digitale kanalen van de banken is deze voormiddag begonnen bij BNP Paribas Fotis.De bank werd het slachtoffer van een zogenaamde DDoS-aanval, waarbij de servers bestookt worden met aanvragen waardoor ze plat gaan. Dat bevestigt woordvoerster Hilde Junius. Hackerscollectief DownSec heeft de actie opgeëist via Twitter en Youtube. In een video veroordeelt het hackerscollectief de Belgische kilometerheffing. De hackers eisen dat de regering die belasting afschaft. Volgens Downsec gaat de consument uiteindelijk het gelag betalen omdat "zo'n heffing onze producten duurder maakt." Voorts willen ze dat premier Charles Michel ontslag neemt. "Indien hij premier blijft, zullen wij andere financiële sites niet sparen", klinkt het. De panne bij BNP Paribas Fortis begon rond 8.15 uur. Kort voor 11.00 uur waren de website en PC Banking van de bank weer beschikbaar. De mobiele app werkte dan nog niet. "Indien nodig kunnen onze klanten contact opnemen met het Easy Banking Center op het nummer 02 762 60 00", laat de bank weten. Kort na de aanval op BNP Paribas Fortis lieten de internetpiraten via Twitter weten dat ze ook de sites van AXA en Beobank gingen platleggen. Rond de middag kregen de surfers bij een bezoek aan de sites van beide banken een foutmelding. In de vroege namiddag waren de twee sites opnieuw beschikbaar. (Belga/NS)