De Belgische gezinnen verwachten vooral dat ze de komende twaalf maanden meer zullen sparen.

Toch sombere vooruitzichten

De indicator die het consumentenvertrouwen meet, kwam in mei uit op -8, net als in april. Het gaat nog steeds om het laagste cijfer sinds oktober vorig jaar. Het vertrouwen van de consument blijft ook onder het langetermijngemiddelde sinds 1990.

NBB
© NBB

In mei versomberden de vooruitzichten van de consument over de macro-economische ontwikkelingen voor de volgende twaalf maanden: de vrees voor een stijgende werkloosheid nam toe, en de verwachtingen over de algemene economische toestand werden minder.

Wel is er meer optimisme over de persoonlijke situatie van de gezinnen. Ze verwachten dat hun financiële situatie zal verbeteren en, vooral, dat ze meer zullen kunnen sparen. De indicator die de mogelijkheid tot sparen meet, steeg van -1 naar 4: het hoogste cijfers sinds mei vorig jaar. (Belga/NS)

De Belgische gezinnen verwachten vooral dat ze de komende twaalf maanden meer zullen sparen. De indicator die het consumentenvertrouwen meet, kwam in mei uit op -8, net als in april. Het gaat nog steeds om het laagste cijfer sinds oktober vorig jaar. Het vertrouwen van de consument blijft ook onder het langetermijngemiddelde sinds 1990. In mei versomberden de vooruitzichten van de consument over de macro-economische ontwikkelingen voor de volgende twaalf maanden: de vrees voor een stijgende werkloosheid nam toe, en de verwachtingen over de algemene economische toestand werden minder. Wel is er meer optimisme over de persoonlijke situatie van de gezinnen. Ze verwachten dat hun financiële situatie zal verbeteren en, vooral, dat ze meer zullen kunnen sparen. De indicator die de mogelijkheid tot sparen meet, steeg van -1 naar 4: het hoogste cijfers sinds mei vorig jaar. (Belga/NS)