Consumenten en bedrijven in de eurolanden kregen vorige maand 0,9 procent meer krediet dan in januari. Die toename volgde op een plus van 0,6 procent in de eerste maand van 2016. De leningen aan huishoudens namen in februari met 1,6 procent toe. Aan bedrijven werd bijna 1 procent meer krediet verstrekt.

ECB
© ECB

De ECB probeert al lange tijd de kredietverlening in de eurozone aan te jagen, in de hoop dat op die manier ook de inflatie en de economische groei een impuls kunnen krijgen. In dat verband werden de belangrijkste rentetarieven in de eurozone eerder deze maand nog verder verlaagd en werden andere stimuleringsmaatregelen verder uitgebreid.

Zo verlaagde de ECB de depositorente van -0,3 naar -0,4 procent. Daarnaast daalde de basisrente van 0,05 naar 0 procent. (Belga/NS)

Consumenten en bedrijven in de eurolanden kregen vorige maand 0,9 procent meer krediet dan in januari. Die toename volgde op een plus van 0,6 procent in de eerste maand van 2016. De leningen aan huishoudens namen in februari met 1,6 procent toe. Aan bedrijven werd bijna 1 procent meer krediet verstrekt. De ECB probeert al lange tijd de kredietverlening in de eurozone aan te jagen, in de hoop dat op die manier ook de inflatie en de economische groei een impuls kunnen krijgen. In dat verband werden de belangrijkste rentetarieven in de eurozone eerder deze maand nog verder verlaagd en werden andere stimuleringsmaatregelen verder uitgebreid. Zo verlaagde de ECB de depositorente van -0,3 naar -0,4 procent. Daarnaast daalde de basisrente van 0,05 naar 0 procent. (Belga/NS)