Het gemiddeld aantal werkuren in België ligt 200 uren lager dan het OESO-gemiddelde. In zes landen zijn de inwoners minder lang aan de slag dan in België. Zo werkt een Nederlander gemiddeld 1.380 uren per jaar en een Duitser 1.388 uren. Noorwegen (1.408 uren) sluit de top 3 af van landen met het laagst gemiddelde aantal werkuren per jaar.

In Mexico werken de inwoners het langst van alle OESO-lidstaten. Een Mexicaan werkt gemiddeld 2.237 uren per jaar. Ook in Griekenland (2.037 uren) en Chili (2.015 uren) kloppen de inwoners veel uren in vergelijking met de andere lidstaten.

De grafiek houdt rekening met loontrekkende en zelfstandigen die full-of parttime werken. De OESO heeft ook de betaalde als de onbetaalde overuren opgenomen in de grafiek. (NS)

Het gemiddeld aantal werkuren in België ligt 200 uren lager dan het OESO-gemiddelde. In zes landen zijn de inwoners minder lang aan de slag dan in België. Zo werkt een Nederlander gemiddeld 1.380 uren per jaar en een Duitser 1.388 uren. Noorwegen (1.408 uren) sluit de top 3 af van landen met het laagst gemiddelde aantal werkuren per jaar. In Mexico werken de inwoners het langst van alle OESO-lidstaten. Een Mexicaan werkt gemiddeld 2.237 uren per jaar. Ook in Griekenland (2.037 uren) en Chili (2.015 uren) kloppen de inwoners veel uren in vergelijking met de andere lidstaten. De grafiek houdt rekening met loontrekkende en zelfstandigen die full-of parttime werken. De OESO heeft ook de betaalde als de onbetaalde overuren opgenomen in de grafiek. (NS)