Flipit België berekende de kostprijs per ski-kilometer in Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Noorwegen en Zweden. De site houdt rekening met de grootte van de skipiste en de prijs van een skipas. Daaruit blijkt dat het de moeite loont de skigebieden tegen het licht te houden.

Het verschil tussen het duurste skigebied - Björkliden in Zweden - en het goedkoopste- Les Portes du Soleil in Frankrijk-Zwitserland- loopt op tot meer dan 10 euro per afgelegde kilometer. Wie een skireis boekt in Björkliden betaalt 0,38 euro per kilometer. In Les Portes du Soleil is dat 11,67 euro per kilometer.

Goedkoop skiën in Zwitserland

"Opvallend is dat enkele gebieden in Zwitserland erg goedkoop zijn, terwijl het land als er duur bekend staat", laat de site weten. "Wellicht heeft de goedkope Zwitserse Frank daarmee te maken." Wie op skireis gaat in bijvoorbeeld Sankt Moritz betaalt 0,75 euro per kilometer, evenveel als in Les Quatre Vallees. Gstaad Mountain Rides is het duurste Zwitserse skigebied in de vergelijking. Daar betaal je 1,37 euro per kilometer.

De kleinere gebieden werden niet opgenomen in het lijstje. "Want die geven een vertekend beeld. Als we bijvoorbeeld naar La Grave-La Meije kijken betaal je 129 euro per kilometer. Dat bedrag is hallucinant hoog omdat de piste maar 2 kilometer lang is", klinkt het.

Flipit
© Flipit
Flipit België berekende de kostprijs per ski-kilometer in Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Noorwegen en Zweden. De site houdt rekening met de grootte van de skipiste en de prijs van een skipas. Daaruit blijkt dat het de moeite loont de skigebieden tegen het licht te houden. Het verschil tussen het duurste skigebied - Björkliden in Zweden - en het goedkoopste- Les Portes du Soleil in Frankrijk-Zwitserland- loopt op tot meer dan 10 euro per afgelegde kilometer. Wie een skireis boekt in Björkliden betaalt 0,38 euro per kilometer. In Les Portes du Soleil is dat 11,67 euro per kilometer."Opvallend is dat enkele gebieden in Zwitserland erg goedkoop zijn, terwijl het land als er duur bekend staat", laat de site weten. "Wellicht heeft de goedkope Zwitserse Frank daarmee te maken." Wie op skireis gaat in bijvoorbeeld Sankt Moritz betaalt 0,75 euro per kilometer, evenveel als in Les Quatre Vallees. Gstaad Mountain Rides is het duurste Zwitserse skigebied in de vergelijking. Daar betaal je 1,37 euro per kilometer.De kleinere gebieden werden niet opgenomen in het lijstje. "Want die geven een vertekend beeld. Als we bijvoorbeeld naar La Grave-La Meije kijken betaal je 129 euro per kilometer. Dat bedrag is hallucinant hoog omdat de piste maar 2 kilometer lang is", klinkt het.