Uit het jaarverslag van de Economische Inspectie blijkt een sterke stijging van het aantal klachten over online aankopen in 2016. Dat zet zich door in 2017. Zo steeg het aantal klachten over producten die niet werden geleverd van 1.770 vorig jaar naar 3.189 in de eerste acht maanden van dit jaar. Daarvan waren er iets meer dan 2.000 die gingen over de luierbox, een soort abonnement op goedkope luiers waarvan de leveringen uiteindelijk uitbleven.

Verder in de top van klachten van online consumenten: frauduleuze praktijken, producten of diensten die niet blijken te voldoen aan de bestelling, misleidende reclame of ongevraagde goederen of diensten die werden geleverd.

Uit het jaarverslag van de Economische Inspectie blijkt een sterke stijging van het aantal klachten over online aankopen in 2016. Dat zet zich door in 2017. Zo steeg het aantal klachten over producten die niet werden geleverd van 1.770 vorig jaar naar 3.189 in de eerste acht maanden van dit jaar. Daarvan waren er iets meer dan 2.000 die gingen over de luierbox, een soort abonnement op goedkope luiers waarvan de leveringen uiteindelijk uitbleven.Verder in de top van klachten van online consumenten: frauduleuze praktijken, producten of diensten die niet blijken te voldoen aan de bestelling, misleidende reclame of ongevraagde goederen of diensten die werden geleverd.