Wie diesel tankt, betaalt vanaf vrijdag maximaal 1,386 euro per liter. Dat is het hoogste niveau sinds midden oktober 2014, zo blijkt uit gegevens op de website van de Belgische Petroleum Federatie. De nieuwe maximumprijs ligt 1,5 cent per liter hoger dan de huidige. Ook lpg wordt duurder. De maximumprijs stijgt met 0,6 cent per liter naar 0,565 euro per liter.

Donderdag werden ook benzine en stookolie al duurder. De prijsstijgingen hebben te maken met de evolutie van de olieprijzen op de internationale oliemarkten.

Wie diesel tankt, betaalt vanaf vrijdag maximaal 1,386 euro per liter. Dat is het hoogste niveau sinds midden oktober 2014, zo blijkt uit gegevens op de website van de Belgische Petroleum Federatie. De nieuwe maximumprijs ligt 1,5 cent per liter hoger dan de huidige. Ook lpg wordt duurder. De maximumprijs stijgt met 0,6 cent per liter naar 0,565 euro per liter.Donderdag werden ook benzine en stookolie al duurder. De prijsstijgingen hebben te maken met de evolutie van de olieprijzen op de internationale oliemarkten.