De Europese Centrale Bank (ECB) zette op 4 september alweer een rondje renteverlagingen op de Belgische spaarmarkt in gang. De ECB verlaagde op dat moment haar richtinggevende rentetarief naar 0,05 procent. Het was de tweede renteverlaging van de ECB op rij.

Sinds 4 september zetten maar liefst zeven banken in België het mes in de rente of de premie op spaarrekeningen. Deutsche Bank is voorlopig de laatste in de rij, maar wellicht zullen er nog banken volgen.

Economen maken zich sterk dat geen enkele bank in België de basisrente op 0 procent zal durven zetten. Er zijn nu al boekjes op de markt die amper 0,1 procent rente bieden, aangevuld met een getrouwheidspremie van 0,9 procent of meer voor wie zijn geld een jaar lang laat staan.

Deutsche Bank houdt de basisrente op de Intensive Plus- en de Plus-spaarrekeningen stabiel op respectievelijk 0,5 en 0,25 procent. De getrouwheidspremie zakt op de Intensive Plus-rekening met 15 basispunten tot 0,10 procent. Op de Plus-rekening gaan er 10 basispunten af tot 0,15 procent.

De Europese Centrale Bank (ECB) zette op 4 september alweer een rondje renteverlagingen op de Belgische spaarmarkt in gang. De ECB verlaagde op dat moment haar richtinggevende rentetarief naar 0,05 procent. Het was de tweede renteverlaging van de ECB op rij.Sinds 4 september zetten maar liefst zeven banken in België het mes in de rente of de premie op spaarrekeningen. Deutsche Bank is voorlopig de laatste in de rij, maar wellicht zullen er nog banken volgen. Economen maken zich sterk dat geen enkele bank in België de basisrente op 0 procent zal durven zetten. Er zijn nu al boekjes op de markt die amper 0,1 procent rente bieden, aangevuld met een getrouwheidspremie van 0,9 procent of meer voor wie zijn geld een jaar lang laat staan.Deutsche Bank houdt de basisrente op de Intensive Plus- en de Plus-spaarrekeningen stabiel op respectievelijk 0,5 en 0,25 procent. De getrouwheidspremie zakt op de Intensive Plus-rekening met 15 basispunten tot 0,10 procent. Op de Plus-rekening gaan er 10 basispunten af tot 0,15 procent.